2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Sírva kért bocsánatot egy színesbőrű színésznő, mert “nem elég sötét a bőre”

Thandiwe Newton összeomlott és sírt a kamera előtt miután főszerepet kapott egy filmben, mert bűntudata van, amiért nem elég sötét bőrű. A színésznő szerint “annyira megalázó, hogy nem elég fekete, hogy minden nap bocsánatot akar kérni a sötétebb bőrű színésznőktől”. A szerepet egyébként egy idős fehér férfira írták. 

A színésznő új filmjét, az Isten országát James Lee Burke novellájából adaptálták, ahol a főszereplőt egy idősebb fehér férfiból egy fekete nőre cserélték. Newton nem elégszik meg azzal, hogy az idős fehér férfit kitörölték a filmből, komolyan fel van háborodva, hogy nem elég fekete, annak ellenére, hogy fekete – írja a 888.hu.

A bennem élő előítélet megakadályozott abban, hogy belássam, nem játszhatom el ezt a szerepet, holott pontosan ezt az előítéletet kaptam én is. Sajnálom, hogy engem választottak. Az anyukám úgy néz ki, mint ti. (mondta a fekete közösségnek) Az anyukám úgy néz ki, mint ti. Nagyon fájdalmas volt, hogy az anyukámhoz hasonló nők úgy érezték, hogy nem képviselem őket. Hogy elveszek tőlük. Elveszem a férfiakat, elveszem a munkájukat, elveszem az igazságukat. Nem akartam

– mondta el a színésznő, láthatóan feldúltan. A filmben Newton karaktere szembeszáll két fehér vadásszal, akiket a birtokán kap el.

Forrás: 888.hu

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató