2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Felfüggesztették annak az LMP-s politikusnak a párttagságát, aki azt állította, hogy Hajnal Miklós "hazudott saját végzettségéről"

"Mondj igazat, betörik a fejed" - fakadt ki Hajdu Mária, miután kijelentése miatt 13 évet követően felfüggesztette a tagságát az LMP.

"Az LMP alapításakor, 2009-ben még nem gondoltam volna, hogy 13 évvel később fegyelmi eljárást kezdeményez ellenem a párt elnöksége, és felfüggeszti a tagsági jogviszonyomat, mindezt egy facebook-posztban feltett kérdés miatt" - írja közösségi oldalán a politikus.

Hajdu Mária elmondása szerint két napja "arra volt kíváncsi, hogy egy magát tisztességesnek való jelölt, Hajnal Miklós miért hazudhat a saját végzettségről, és miért állíthatja következmények nélkül magáról azt, hogy ő közgazdász, amikor egyértelműen nincs ilyen végzettsége". 

A politikus szerint ez azért is különösen problémás ugyanis maga Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt azt írta korábban: "tisztességesnek kell lennünk, hiszen a választók bizalmát kérve azt ígérjük, méltóbbak vagyunk a kormányzás felelősségére".

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató