2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Karácsony kivéreztetésről beszél, mégis milliókat osztott szét a cégvezetők között prémiumként

A Városháza eladásában szerepet játszó Barts Balázs például 5,2 millió forintot kapott.

Milliókat osztottak szét Karácsonyék a fővárosi cégvezetők között tavaly – írta meg a Mediaworks Hírcentrum. Miközben Karácsony Gergely főpolgármester folyamatosan Budapest kivéreztetéséről,

válságos anyagi helyzetről beszél, többmilliós összegeket osztottak ki tavaly a fővárosi önkormányzat cégvezetőinek,

köztük a városháza tervezett eladásáról üzletemberekkel tárgyaló Barts Balázsnak is – írta a Hírcentrum a közérdekű adatigénylésre érkezett válaszra hivatkozva.

A Főpolgármesteri Hivatal hivatalos tájékoztatása szerint a vagyonkezelő cég vezetője 5 millió 220 ezer forint prémiumot kapott a múlt évben – emelték ki. Kifejtették továbbá, hogy ez azért is érdekes, mert Barts Balázs két hónappal ezelőtt írásbeli fegyelmit kapott Karácsony Gergely főpolgármestertől, miután kiderült, hogy a vagyonkezelő vezetője korábban üzletemberekkel tárgyalt a Városháza épületének lehetséges eladásáról.

Miközben tehát a vagyonkezelő vezetője elkövette azt, amiért később fegyelmit kapott, több mint 5 millió forint prémiummal honorálták a tevékenységét.

– világítanak rá az ellentmondásra.

Barts mellett Mártha Imre is kapott prémiumot

Barts Balázshoz hasonlóan tetemes összeget vehetett fel Mártha Imre, a fővárosi közműcégek luxusban élő csúcsvezetője is – írta meg a portál. Mártha is 5,2 millió forintot kapott prémium címszóval. Hozzátették, hogy 

az 5,2 millió forint Mártha Imrének persze csak aprópénz, [...] rejtélyes módon megszerzett, milliárdos vagyonnal rendelkezik.

 

(Mediaworks Hírcentrum)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató