2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Örömtánccal ünnepelték a német szabaddemokraták az abortuszreformot

A Bundestag FDP-s képviselői a parlament folyosóján készült zenés videóban ünnepelték, hogy a terhességmegszakítás reklámozásának legalizálásáról szavazhatnak - írja a Mandiner.

„Épp a büntető törvénykönyv 219a. §-ának eltörléséről készülünk szavazni” – áll annak a zenés videónak a kísérőszövegében, amelyet szabaddemokrata (FDP) képviselők készítettek a német szövetségi parlament (Bundestag) folyosóján, a szavazásra menet. A német Btk. (Strafgesetzbuch) említett szakasza jelenleg tiltja az abortusz reklámozását. Az új, szocialistákból, szabaddemokratákból és zöldekből álló kormány – amelyet sokan Ampel, azaz közlekedésilámpa-koalíciónak is neveznek a pártok színei miatt – a koalíciós megállapodásban ígéretet tettek arra, hogy a tilalmat megszüntetik.

A 219a paragrafus tiltja azt is, hogy a nőgyógyászok reklámozzák az általuk végzett abortusz-szolgáltatást, s a tilalom a szolgáltatás bármilyen módon való feltüntetését is érintette. Az abortusz reklámozására vonatkozó tilalom eltörlése a szabaddemokraták szívügye volt. Mutatjuk, mennyire:

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató