2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Szakad az LMP: Hajdu Mária kilép és függetlenként indul a választásokon

Az elmúlt napok történései után úgy döntöttem, hogy 13 év után kilépek az LMP-ből, és képviselőjelöltként elindulok az országgyűlési választásokon – írta hivatalos közösségi oldalán Hajdu Mária, majd így folytatja: – Hosszú út vezetett ide, nem kevés küzdelem. Egy biztos: mára nem maradt hiteles politikai erő, mindkét oldalt kizárólag az önös érdekeik vezérlik, éppen ezért indulok független jelöltként.”

Az ex-LMP-s politikus azután tette közzé mindezt, hogy pártja fegyelmi eljárást indított ellene, valamint felfüggesztette tagsági jogviszonyát. Hajdu szerint ez azért történt, mert egy korábbi posztjában arra volt kíváncsi, hogy „vajon vezet-e a közös ellenzéki út, egy, a végzettségéről hosszú hónapokig hazudozó jelölttel, Hajnal Miklóssal felfelé?”

A felfüggesztéséről szóló posztban hozzátette, hogy Márki-Zay Péternek címzett kérdésére nem kapott választ. Emellett kritizálta az ellenzéket, köztük az LMP-t is, amiért kiállnak Hajnal mellett, aki „sokkal kevésbé elkötelezett a Hegyvidék ügyei mellett, mint a szintén momentumos Vadász Gábor”.

Az LMP sajtóosztálya a Soros-blog kérdésére az ügyről azt írta: „Hajdu Mária felháborodása álságos, nyilván pontosan tudta, hogy nyilatkozata provokáció, aminek következményei lesznek. Az LMP a közös ellenzéki jelöltek támogatása mellett döntött, aki ezzel ellentétes álláspontot fogalmaz meg a döntést követően, az nyilvánvalóan nem lehet utána a politikai közösség tagja.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató