2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Tapolcán is külön indulna egy LMP-s képviselő, azonnal kizárták a pártból

Hajdu Mária után újabb LMP-s politikus jelentette be, hogy független képviselőjelöltként elindul az április 3-i országgyűlési választáson. Takács Lajos badacsonytomaji önkormányzati képviselő csütörtök délután megerősítette, hogy szombaton felveszi az ajánlóíveket, és elkezdi gyűjteni az aláírásokat.



A tapolcai választókerületben (Veszprém megye 3.) szeretne elindulni, ahol az ellenzéki pártszövetség a jobbikos Rig Lajost, míg a Fidesz Navracsics Tibort jelöli. 

A badacsonytomaji képviselő arról beszélt, az ellenzéki előválasztás óta sokan keresték meg azzal, hogy nem volt valódi verseny, mert a tapolcai körzetben csak egy jelölt, Rig Lajos neve szerepelt a szavazólapon, többen viszont nem szívesen szavaznának a Jobbik politikusára április 3-án.

„Az előválasztáson nem éreztem úgy, hogy részt kell vennem. Azt sem tudtam, hogy hány jelölt lesz, és kik fognak indulni” – válaszolta Takács arra a kérdésre, hogy miért nem az előválasztáson mérettette meg magát. Állítása szerint felmerült ugyan, hogy LMP-sként elinduljon az előválasztáson, de komolyabban nem volt róla szó.

Takács fő indoka valójában az volt, hogy nem akarta az etikai kódexet elfogadni, amit az előválasztáson indulóknak alá kellett írnia. Ezért nem állt rajthoz már ősszel, az ellenzéki előválasztáson.

„Takács Lajos az LMP tagjaként és képviselőjeként elfogadta azt a döntést, hogy a párt minden körzetben az előválasztás nyertesét támogatja. Indulásával egyértelműen szembefordult a párttal, ezért Takács Lajos a mai naptól nem tagja az LMP-nek” - közölte az LMP.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató