2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A Kutyapárt 87 embert és 2 kutyát indít a választáson, billegő körzeteket sem hagynak ki

Közzétette jelöltjei listáját a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP): a listán 87 ember és két kutya szerepel. Ha 71 jelölt megszerzi az ajánlásgyűjtéssel az indulás jogát, akkor országos listát is állíthat a párt, amely az egyesült ellenzék számára fontos, billegő körzetekben is indít jelölteket.

Elindul az április 3-i választáson a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP), hiába kérte Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt őket arra, hogy ne tegyék, mert ezzel az egyesült ellenzék esélyeit ronthatják a billegő körzetekben.

Kezdetben az MKKP is gondolkodott, hogy a billegő körzetekben talán nem is indít jelöltet, de erről letettek. A most közzétett MKKP-jelöltlistán található 89 név közül 87 emberé, kettő pedig kutyáé – utóbbiakat egy-egy borsodi és Pest megyei körzetben “indítanák”.


Ha a 87 kutyapárti jelölt közül a nagy többség megszerzi az indulás jogát egyéniben, vagyis a szombaton kezdődő ajánlásgyűjtés során két hét alatt összeszedik az 500-500 érvényes aláírást, akkor az MKKP országos listát is állíthat, mivel ehhez 71 egyéni jelölt indulása szükséges.

A listát végig böngészve több olyan jelöltet is találunk, akit az ellenzéki győzelem szempontjából kulcsfontosságú, a Fidesztől elvehető, billegő körzetben indít a párt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató