2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Matolcsy betiltaná a kriptovaluták bányászatát és kereskedelmét az EU-ban

Ideje betiltani a kriptovaluták bányászatát és kereskedelmét az EU-ban, írja Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a jegybank Facebook-oldalán.

Matolcsy egyetért azzal, hogy Kína múlt szeptemberben minden kriptovalutával végzett tevékenységet törvényellenesnek nyilvánított, az orosz központi bank pedig a kriptovaluták bányászatának és kereskedelmének betiltását javasolja.

“Teljes mértékben egyetértek a javaslattal és támogatom az EU fő pénzügyi szabályozó szervének álláspontját, miszerint az Uniónak be kellene tiltania a legtöbb új, a bitcoinhoz hasonló eszköz bányászatának gyakorlatát. Egyértelmű, hogy a kriptovaluták illegális tevékenységeket is támogathatnak és általában pénzügyi piramisjátékot eredményeznek” - szerepel a bejegyzésben.

A jegybankelnök szerint az EU országainak közösen fellépve kellene megelőzniük az új pénzügyi piramisjátékok és buborékok kialakulását. Zárásként Matolcsy azt írja, hogy az uniós állampolgárok és cégek külföldön, a szabályozó szervek ellenőrzése mellett tarthatnának kriptovalutákat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató