2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Az apa férfi, az anya nő, a gyerekeinket pedig hagyják békén

Ma 15 órakor a Várkert Bazárban tartja 23. évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő beszédét portálunk élőben közvetíti.

Az idei beszédben minden bizonnyal hangsúlyos elem lesz a családpolitika és a kedvezmények bővítésének tervei, a 13. havi nyugdíj visszavezetése, a gazdaság jó teljesítménye és járvány utáni sikeres újraindítása, továbbá a fiatal generációk megsegítése, például az szja-mentesség bevezetésével. Tavaly a koronavírus-járvány miatt nem volt lehetőség a rendezvény megtartására, ezért a kormányfő a parlamentben a tavaszi ülésszak megnyitójaként mondta el politikai helyzetértékelő beszédét a 2020-as esztendőről.

 


Szöveges percről -percre közvetítés


 

 

Itt a vége

Köszönjük, hogy a Vadhajtások.hu-n követted.

Soha nem voltunk még olyan erősek, mint most

Soha nem voltunk még olyan szervezettek és erősek, mint most – szólt a táborához beszéde végén Orbán. Tűrjük fel az ingujjunkat és tegyünk pontot az ügy végére – folytatta. A kampány elkezdődött, kilovagoltunk, jöttünkre ötven nap múlva számítsatok jobboldalról. „Magyarország mindenek előtt, hajrá Magyarország, hajrá magyarok” – zárta beszédét Orbán.

Orbán Viktor megmarta Kamu Gerit

 
Budapesten kilenc ellenzékben töltött év után kapott lehetőséget a baloldal, hogy megmutassák, mit tudnak. Ráadásul a kormány az ország erején felül ad támogatást a fővárosnak – mondta Orbán. Ehhez képest „káosz, kosz, hajléktalanok és dugók” vannak az elmúlt két évben. Korrupció, inkompetens vezetők, lustaság jellemzi a miniszterelnök szerint a fővárosi vezetőket. „Gyurcsány emberei beültek a kasszába, Bajnai pedig szép csendben működteti a jutalékos rendszert. Ők hátra mennek, nem előre.”

Szélcsendben az is elég, ha valaki magas és szeret sokáig aludni – mondta Karácsonyról. De viharjelzés idején jó tengerész kell Orbán szerint. Lehet, hogy érdes a tenyerünk, a modorunk se mindig követi az udvari etikettet, de a hajózás a szenvedélyünk, és minden másnál jobban szeretjük a hajót, amiért felelősséggel tartozunk. Kormányoztunk már hatalmas szélben, és tudjuk, hogy merre akarunk menni – mondta Orbán.

Makizajról

Orbán Viktor Márki-Zay-ról: Ez már a sokadig baloldali megváltójelölt
 
„Ez már a sokadik baloldali megváltójelölt, engem viszont egy szélhámos, televíziós távgyógyítóra emlékeztet, aki aztán lelép a pénzeddel a Bahamákra” – mondta Orbán Márki-Zay Péterről, akinek a nevét egyébként egyszer sem mondta ki a beszédében, mindig csak utalt rá.

Választásról

Orbán Viktor: Úgy szeretnénk már egy választást, ami nem létkérdés
 
„Így állnak a dolgaink télvíz idején, ötven nappal a választás előtt”, és „úgy szeretnénk egy választást már, ami nem létkérdés”, mondta Orbán, aki szerint ez most sajnos nem lehetséges, mert Gyurcsány és Bajnai akar most visszatérni.

Nincs más megoldás, csak a tolerancia

Semmi értelme eltakarni a különbségeket. A vita a nyugati világon belül elkerülhetetlen. Az Európai Uniónak viszont csak akkor van jövője, ha együtt tudunk maradni. A magunk részéről egyben akarjuk tartani uniót, ezért többször is tettünk toleranciaajánlatot Berlinnek és Brüsszelnek – fogalmazott Orbán. „Nincs más megoldás, csak a tolerancia.”

Egy jogállami dzsihád zajlik

„Nem az együttérzésükre vágyom, de harminc éve dolgozom velük együtt” – mondta Orbán a az Európai Unióról a közönségének, a fő különbség pedig kettőnk közt az, hogy ők nem éltek kommunizmusban. Az unióval pedig „jogállami dzsihádot” folytatunk.

Az apa férfi, az anya nő, a gyermekeinket pedig hagyják békén

Két malomban őrlünk az Európai Unióval, mert mást gondolunk a globalizációról, a nemzetállamok jövőjéről és a családokról, sőt már a bináris családképről is másként gondolnak.

„Mi itt nem fogunk engedni, április 3-án egy népszavazással fogjuk megvédeni a gyermekeinket. Az apa férfi, az anya nő, a gyermekeinket pedig hagyják békén” – fogalmazott.

A magyar határvédvonalak csak addig állnak, amíg a Fidesz van kormányon

Orbán szerint észbe kell vésni, hogy a magyar védvonalak csak addig állnak a határon, amíg a Fidesz van kormányon, mert Gyurcsányék beengednék a migránsokat. És ha egyszer beengedik a migránsokat, nem lehet őket visszaterelni, és akkor lesz itt egy nagy nyílt társadalom.

Megállítjuk Soros György csapatait a határnál

A migrációs válság kezdete óta több mint 600 milliárdot költöttünk határvédelemre. A határvédelmet a végvári küzdelmekhez hasonlítótta Orbán. „Hunyadi csapatai a törököket állították meg Nándorfehérvárnál, mi pedig Soros György csapatait állítottuk meg a határnál.” Állandó készültség kell a határnál, mert Nándorfehérvárból könnyen Mohács lehet – tette hozzá a miniszterelnök.

Közben hátra is figyelni kell, mert az unióban az inváziót támogatják. Az olasz határ olyan lyukas, mint egy tésztaszűrő, a németek pedig egészen egyszerűen bevándorlóországnak nyilvánították magukat – mondta Orbán.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató