2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kínában kivágták a Jóbarátokból a leszbikusságról szóló cselekményszálat

Az ország legnagyobb streamingoldalai módosított változatban tették elérhetővé a sorozatot.

A Jóbarátoknak hatalmas rajongótábora van Kínában. Miután a sorozat 2021-es visszaemlékezős különkiadása nagy sikert aratott, a kínai streamingoldalak közösen megvásárolták a sorozat sugárzási jogait.

A sorozat február 11-tól elérhető a platformokon, viszont több helyen módosítottak rajta. Kivágták belőle a részeket, ahol Ross arról beszél, hogy a volt felesége rájött, hogy leszbikus, és ezért vált el tőle. A Sohu nevű streamingoldalon pedig Rossnak azt a mondatát, hogy „A nőknek több orgazmusa is lehet”, a kínai feliratban arra cserélték, hogy „A nők sokat pletykálnak”.

A rajongók a Weibo közösségi oldalon háborogtak a cenzúra miatt, a #FriendsCensored hashtag annyira népszerű lett, hogy 54 milliónál is több megtekintés volt rajta péntek este. Szombatra viszont a Weibo törölte a hashtaget, keresési találatok helyett már csak annyit látni az oldalon, hogy „ezt a témát a jelenlegi jogszabályok miatt nem jelenítjük meg”.

Kína 2016-ban bevezetett irányelvei megtiltják, hogy a tévéműsorokban homoszexuális kapcsolatok jelenjenek meg, vagy bármi más olyan téma, ami kihangsúlyozza a társadalom sötét oldalát. Az LMBT tartalmak mellett ilyennek számít a házasságtörés és az egyéjszakás kalandok bemutatása is. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató