2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Több ezren tartottak szimpátiatüntetést Päivi Räsänen mellett Budapesten

Vasárnap délután a Finn Nagykövetség előtt tartottak tüntetést a Päivi Räsänen, Finnország volt belügyminisztere mellett, aki többed magával egy bibliai idézet miatt került bíróság elé. Háromezer keresztény gyűlt össze helyszínen és még közel ezren követték az eseményt online.

A civilek által szervezett demonstráción felszólalt többek közt Mészáros István László az országgyűlés emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának korábbi alelnöke, aki így nyilatkozott:

„A főügyész szerint tehát bűncselekmény a zsidó-keresztény civilizáció, az európai kultúra alapját képező Szentírás idézése, tanításának megvallása, az ezek alapján megfogalmazott értékítélet. Ezt mi határozottan visszautasítjuk!”

A volt országgyűlési képviselő azt is elmondta, hogy történelmi per zajlik, mert a legelvetemültebb diktátorok sem próbálták soha kriminalizálni a házasság és a család természetéről szóló bibliai alapelveket.

Demonstrálóknak üzent Päivi Räsänen, melyben elmondta, hogy óriási hála van a szívében, amiért ennyien támogatják, majd hozzá tette:

„Mostani kiállásotok is azt üzeni, hogy az ügy közös. Nem vagyok egyedül, mert mi mindannyian együtt védelmezzük a szólás- és a hit szabadságát, hogy szabadon bízhassunk az Úr Jézus szent beszédében és erről nyíltan beszélhessünk is”

 A finn politikus üzenete után felszólalt Márkus Tamás Református lelkész is. Ő, elmondása szerint azért vállalta a kiállást a finn politikus mellett, mert nem mondott semmi olyat, amit a református egyház ne vállalna.

Márkus Tamás beszéde után az esemény főszervezője Kulifai Sára szólalt fel, aki arról beszélt, hogy személyesen akarta átadni nyíltlevelét a finn nagykövetnek, de az elutasította a levél átvételét, mert vasárnap zárva tartanak. Ezért levelét a nagykövetség postaládájába helyezte, miután felolvasta.

Végül az esemény zenés zárása előtt közös imádságot is mondtak a résztvevők.



A finn politikus tárgyalása egyébként holnap kezdődik és hamar megszülethet majd az ítélet - írja a 888.hu.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató