2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Magyarország megerősíti a kiberbiztonságát

Az Országgyűlés 2022. január 1-jétől kiberbiztonsági feladatokkal bővítette a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának (SZTFH) feladatkörét.

Az SZTFH új rendeleteket hozott a kiberbiztonsági tanúsítás eljárásrendjéről kedden. Céljuk az, hogy megfeleljünk az európai uniós elvárásoknak, amelyek szerint a digitális eszközök és szolgáltatások esetében garantálva kell lennie az adatoknak és az eszközök működésének kiberbiztonsági védelme.

Az eszközök tanúsítvánnyal lesznek ellátva, amelyek egyértelműen mutatják, milyen kiberbiztonsági minősítést kapott, továbbá egy ilyen tanúsítvánnyal ellátott eszköz minden esetben megfelel az Európai Unió elvárásainak – közölte az SZTFH.

A mai digitalizált világban, ahol egyre több adatot kizárólag elektronikusan tárolunk, az adatok biztonsága kockázatoknak van kitéve, mivel a kibertámadások egyre gyakoribbak, amelyek következtében visszaélhetnek például személyes adatainkkal is. A mindennapjainkat meghatározzák az elektronikus eszközök, amelyek működése szintén veszélyeztetve van, amennyiben nincs ellátva megfelelő szintű védelemmel. Világszerte dolgoznak a probléma kiküszöbölésén.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató