2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

BBC: Orbán az eddigi legkeményebb kihívása előtt áll

Külön riportban foglalkozott Márki-Zay Péterrel és a magyarországi kampánnyal a BBC magyarországi tudósítója.

„Orbán Viktor magyar miniszterelnök 12 év kormányzás után még nyolcat kér, azonban a jobboldali Fideszt komoly kihívás elé állítja a hat ellenzéki pártból álló szövetség” – ezzel a mondattal kezdődik Nick Thorpe, a BBC magyarországi tudósítójának szerdai cikke, amiben a riporter Márki-Zay Péterrel és kampányával foglalkozott.

Thorpe Márki-Zayt „független, konzervatív” emberként mutatja be, akinek a célja Orbán Viktor hatalmának megdöntése. A cikk külön kiemeli, hogy a közvéleménykutatások szoros versenyfutást jósolnak a választásokon. A BBC cikke azonban arról is ír, hogy „a pálya meredeken dől Orbán felé, hiszen a kormány uralja a médiát és hatalmas anyagi forrásokat mozgósít: önmagában a közösségi oldalakra fordított kiadásai a háromszorosát teszik ki az ellenzéki pártokénak”.


A BBC tudósítója cikkében összevetette Márki-Zay és Orbán kampányát, részletesen beszámolva arról is, hogy a kormány az egész országot kiplakátolta „mini-Ferivel”. A cikk Orbánt „vidéki srácként” jellemzi, aki „manapság a gazdagokhoz és a hatalmasokhoz dörgölőzik”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató