2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Donald Trump látta el tanácsokkal Éric Zemmourt

Hétfő este harminc percen keresztül beszélt telefonon Éric Zemmour, a francia Reconquete (Visszahódítás) párt jobboldali elnök-jelöltje Donald Trumppal. Sajtóhírek szerint a volt amerikai elnök több tanáccsal látta el Zemmourt, de hangoztatta azt is, hogy hivatalosan nem támogatja az aspiránst, mert szerinte Macron egy kedves srác. Ahhoz, hogy nyerj, soha ne változtass az álláspontodon. Ne add fel – tanácsolta állítólag Trump.

A volt amerikai elnök azt is mondta: A média brutális lesz veled szemben. Őrizd meg hitelességedet és bátorságodat.

Sajtóhírek szerint migrációs, biztonsági és gazdasági témákról is beszélt a két politikus, valamint szó esett az Éric Zemmour által vezetett elnökválasztási kampányról is. Az eszmecsere alatt Donalt Trump, kifejtette Franciaországról alkotott elképzelését is, miszerint megérti a franciák bevándorlástól való félelmét, és hangsúlyozta, hogy ebben a kérdésben egy állásponton van a jobboldali elnökjelölttel. A Le Parisien francia napilap kiemeli, hogy ez a telefonbeszélgetés pont jókor jött Zemmournak a nemzetközi elfogadottságával kapcsolatban, ugyanis a korábbi londoni és genfi ​​körútja nem sikerült jól, Örményországban pedig, amely első hivatalos jelölti útjának számít, csak képviselőkkel sikerült találkoznia.

A Harris Interactive közvéleménykutató intézet által végzett legutóbbi felmérésből kiderül, hogy jelenleg Emmanuel Macron jelenlegi francai elnök elsőként jutna be az elnökválasztás első fordulójába, komoly, 25 százalékos támogatottsággal. Őt követné a Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje, Marine Le Pen 17, 5 százalékkal, de ez eléggé kis előny a Republikánusok aspiránsával, Valérie Pécresse-szel (14 százalék) és Eric Zemmourral (14, 5 százalék) szemben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató