2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Közel 60 év után történt újra halálos cápatámadás Sydney partjainál

Szemtanúk szerint egy körülbelül négy és fél méteres fehér cápa tépett szét egy fürdőzőt Little Bay előváros strandjánál szerda délután – írja a Sydney Morning Herald alapján az MTI. Szemtanúk „emberi maradványokat és sok vért” láttak a tengerben a támadás helyszínén.

A hatóságok csak annyit közöltek, hogy az áldozat „katasztrofális sérüléseket szenvedett”. Sydney partjainál 1963 óta ez volt az első halálos cápatámadás – írta a Sydney Morning Herald.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Randwick City Council (@randwickcouncil) által megosztott bejegyzés

 

A médiabeszámolók szerint a hangos sikításra felfigyelő szemtanúk azt látták, hogy egy tengeri ragadozó „függőlegesen” támad rá egy, a lehűlés ellen védő úszóruhát viselő emberre. „Egy kiáltást hallottunk, megfordultunk, olyan volt, mintha egy autó csapódott volna a vízbe, egy nagy csobbanást hallottunk, majd a cápa marcangolni kezdte a testet, minden csupa vér volt” – mondta egy szemtanú a Nine tévécsatornának.

A kiérkező mentők már semmit sem tudtak tenni, a strandot lezárták, az áldozat kilétét nem közölték. Új-Dél-Wales állam kormánya dollármilliókat költött olyan technológiákra, amelyekkel megelőzhetők a cápatámadások, így védőhálót feszítettek ki a vízben 51 fürdőhely körül, drónokat, és olyan cápalehallgató állomásokat helyeztek üzembe, amelyek műholdak segítségével figyelik a ragadozókat, és vészjelzést küldenek, ha fehér cápát észlelnek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató