2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Nem vicc: az ellenzék sorsolással dönti el, ki kerüljön befutó helyre a listán

Ma este lezárulhatnak a régóta húzódó viták az ellenzéki összefogás közös, országos választási listájáról – értesült a Telex.

Forrásaik szerint Márki-Zay Péter tett egy, az eddigi konfliktusok feloldását célzó javaslatot, amelyről ma dönthetnek a pártelnökök egy esti tárgyaláson. Úgy tudják, a közös miniszterelnök-jelölt a Nemzeti Választási Bizottságba küldeni tervezett, közös delegált mihamarabbi megjelölése érdekében szeretné végre lezárni ezt a kérdést, ezzel pedig több párt is egyetért. Márki-Zay ezért forrásaink szerint arra tett javaslatot, hogy a listán a még befutónak számított 43-47. helyeket sorsolják ki egymás között a pártok, és így az utolsó, esélyes helyek ügyében zárják le a vitát azzal, hogy mindenki egyaránt kockázatot és kompromisszumot vállal a mandátumelosztásban.

A pártok egymást közötti tárgyalásairól nem szoktunk és nem is szeretnénk nyilvánosan kommunikálni, de vannak ötletek, felvetések, és annyit elismerek, valóban tettem arra is javaslatot, hogy döntsenek sorsolással

 

– mondta a Telexnek Márki-Zay Péter. A miniszterelnök-jelölt hozzátette, többet tényleg nem árulhat el, de bízik a konfliktusos helyzet mihamarabbi lezárásában.

Mindennek az a jelentősége, hogy már az ajánlásgyűjtés időszakában a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) választások tisztaságát ellenőrző-felügyelő testületében jelen lehessen az Egységben Magyarországért pártjainak közös delegáltja, és nem mellesleg az országos listaállítás után kimért állami kampánytámogatást is csupán azoknak a jelölőszervezeteknek utalják ki, amelyek országos listájukat bejegyeztették.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató