2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Venezuela kiterjeszti a katonai együttműködést Oroszországgal

Oroszország teljes mértékben támogatja Venezuelát a NATO és a nyugati világ fenyegetéseivel szemben - jelentette ki Nicolas Maduro

Venezuela a béke és a szuverenitás védelme érdekében bővíteni fogja a katonai együttműködését Oroszországgal – jelentette ki szerdán Nicolás Maduro venezuelai elnök.

“Áttekintettük a katonai együttműködési terveket, és jóváhagytunk egy erős katonai együttműködést Oroszország és Venezuela között, amely a béke, a szuverenitás és a területi integritás védelmére szolgál”

– idézte az elnököt a Venezolana de Television. “Vladimir Padrino védelmi miniszter világos utasításokkal rendelkezik ebben a kérdésben. Bővíteni fogjuk a programot [az együttműködést] olyan katonai hatalommal, mint Oroszország”.

“Venezuela teljes mértékben támogatja Oroszországot a NATO és a nyugati világ fenyegetéseivel szemben”

– hangsúlyozta.

Szerdán Jurij Boriszov orosz miniszterelnök-helyettes hivatalos látogatásra érkezett Venezuelába. Boriszov a Venezuelával folytatott kereskedelmi-gazdasági és műszaki együttműködéssel foglalkozó kormányközi bizottság társelnöke.

Az orosz küldöttségben a pénzügyminisztérium, az energiaügyi minisztérium, a gazdaságfejlesztési, az ipari és kereskedelmi, a mezőgazdasági és más minisztériumok tisztviselői is részt vesznek.

Forrás: Oroszhirek.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató