2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Több mint 120 kocsit tettek tönkre a tolvajok a Magyar Honvédség telephelyén

Száz autó katalizátorát lopták el tolvajok a Magyar Honvédség tápiószecsői telephelyéről 2021 júniusában. A tolvajok a kerítésen átmászva jutottak be a honvédségi területre, ahol aztán a parkoló autókhoz mentek, amelyekből kivágták és ellopták a katalizátorokat. „Ezzel a módszerrel több mint 120 darab kocsit tettek tönkre, és 8 650 000 forintos kárt okoztak” – írja a Budapest Környéki Törvényszék sajtóközleménye.

A Nagykátai Rendőrkapitányság üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett lopás miatt indított eljárást. Az ügynek eddig két gyanúsítottja van, a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája február 18-án rendelte el a letartóztatásukat. Az indoklás szerint azért, mert fennáll a szökés és a bűnismétlés veszélye.

A fiatalabb gyanúsított ellen több büntetőeljárás is folyamatban van. Az idősebb gyanúsított is bűntett előéletű, állandó munkahelye nincs, a megélhetését feltehetően lopások elkövetésével biztosítja. A nyomozási bíró meghallgatta a gyanúsítottakat, és az ügyészi indítvánnyal egyetértve rendelte el a letartóztatásukat az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2022. március 18-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató