2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Azt írták, hogy Macron felesége férfi, most bíróság elé kell állniuk

A párizsi büntetőbíróság előtt kér elégtételt Brigitte Macron, a francia elnök felesége attól a két nőtől, aki olyan álhíreket terjesztett róla az interneten, hogy férfiként született, majd később váltott nemet és nevet – írta pénteken az MTI francia lapértesülések alapján.

A polgári peres ügyben június 15-én lesz az első meghallgatás a párizsi bíróságon. Brigitte Macron a polgári törvénykönyv magánéletre vonatkozó intézkedéseire hivatkozva tett feljelentést, miután a két vádlott „médiumként” illetve „független újságíróként” kezdte terjeszteni december 10-én az álhírt a YouTube-on és a Twitteren – napokig foglalkoztatva a mainstream médiát is.

Az álhír lényege, hogy a 68 éves Brigitte Macron Jean-Michel Trogneux néven férfiként született, majd később váltott nemet és nevet.

Az álhír terjesztői szerint a francia elit óriási összeesküvéssel leplezi ezt a tényt; sőt, a konteókra jellemző burjánzás jegyében – a nemváltás „titka” mellett – az elmúlt hetekben az is „kiderült”, hogy a Première Dame pedofil.

Francia sajtóértesülések szerint Brigitte Macron – egy korábbi házasságából származó – három gyermeke és a testvére is csatlakozott a feljelentéshez, mégpedig a magánélet, a személyiségi jog és az imázshoz való jog megsértésének gyanújával.

Bármennyire is büszke Franciaország a szellemi autonómiájára, a Brigitte Macronról terjesztett álhír csúnya amerikai plágium. Ugyanis a 2016-os amerikai elnökválasztás előtt Hillary Clintont, a demokraták akkori jelöltjét a pizzagate néven elhíresült összeesküvés-elmélet azzal vádolta meg, hogy köze volt egy washingtoni pizzériában működő pedofilhálózathoz (ebből nőtt ki azóta az amerikai szélsőjobboldal intellektuális motorja, QAnon-konteó). Korábban pedig Barack Obama volt amerikai elnök feleségéről, Michelle Obamáról szintén olyan álhírek terjedtek, miszerint férfinak született volna.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató