2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

NBC: Amerikai katonák érkezhetnek Magyarországra az orosz-ukrán konfliktus miatt

Az Egyesült Államok várhatóan hamarosan bejelenti, hogy 200 amerikai katonát és páncolozott járműveket küldenek Magyarországra – írta meg az NBC News.

Joe Biden amerikai elnök péntek este kijelentette, meggyőződése, hogy Oroszország napokon belül megindítja a támadást Ukrajna ellen. A konfliktus miatt az NBC News amerikai lap értesülése szerint az Egyesült Államok várhatóan hamarosan bejelenti, hogy napokon belül 200 amerikai katonát és Stryker páncélozott lövészszállító harcjárműveket (képünkön) küldenek Magyarországra.

Az ügyben még nem nyilatkozott a Külügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium.

Az NBC azt állítja: az amerikai hadsereg olyan hivatalos személyeitől származik az információjuk, akik nem kaptak engedélyt a hivatalos nyilatkozáshoz.

Biden korábbi nyilatkozatában ugyanakkor azt is kijelentette: még nem késő visszaülni a tárgyalóasztalhoz, és diplomáciai megoldást keresni a konfliktusra. Kijelentették azt is: Anthony Blinken amerikai külügyminiszter jövő héten találkozik az orosz külügyminiszterrel, Szergej Lavrovval – már amennyiben Oroszország addig nem indítja meg a támadást.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató