2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Recseg az ellenzék: Pécsett a DK-s Szakács is kapott egy kihívót

A Baranya 1-es és 2-es választókerületben is az a helyzet állhat elő, hogy az előválasztás győzteseivel szemben korábbi ellenzéki önkormányzati képviselők is indulnak a választáson - picsogja a HVG.

Recseg-ropog az ellenzéki összefogás a pécsi közgyűlésben, aminek az előválasztáson győztes Mellár Tamás (Baranya1) és Szakács László (Baranya2) ihatja meg a levét. Pécs volt DK-s alpolgármestere, Bognár Szilvia nemrég bejelentette, hogy megméreti magát az április 3-i országgyűlési választáson, a Baranya 1-es választókerületben, ezzel Mellárnak okozhat nehéz perceket.

Egy volt jobbikos önkormányzati képviselő, Hencsei Zsolt pedig a Baranya 2-es választókerületben indulna többek között az ott esélyes DK-s Szakáccsal szemben.

A várost vezető koalíciós többség egyébként folyamatosan apad, korábban már három momentumos képviselő lépett ki Bognár mellett, majd kedden pont a másik egyéniben induló Hencsei Zsolt jelentette be a távozását a Jobbikból, illetve a várost vezető Pécs Jövője Frakciószövetségből. A 26 tagú testületben így kétfősre apadt a várost vezető – 14 tagú – koalíció többsége.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató