2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Svédországban a regisztrált álláskeresők kétharmada bevándorló

A nyilvántartásban erősen felülreprezentáltak a szomáliai, eritreai, etiópiai, szíriai, iráni és iraki migránsok - írja a Mandiner.

A svéd állami foglalkoztatási hivatal által kiadott statisztikákból a Global Village Foundation szervezet összeállított egy dokumentumot, ami arra világított rá, hogy Svédországban a regisztrált munkanélküliek többségét bevándorló hátterű személyek teszik ki – írta meg a V4NA nemzetközi hírügynökségre hivatkozva a Magyar Nemzet. A lap szerint az adatokból az is kiderül, hogy

2021 decemberében a 370 ezer regisztrált munkanélküli közül 210 ezer külföldi születésű volt.

De kiderült az is, hogy a statisztikákban erősen felülreprezentáltak a szomáliai, eritreai, etiópiai, szíriai, iráni és iraki bevándorlók. A külföldön született regisztráltak közel 80 százaléka ráadásul Európán kívüli országokból származik.

Ahmed Abdirahman, a The Global Village Foundation vezérigazgatója és alapítója azt is elmondta, hogy természetesen kényes kérdés a bevándorlók integrációjának elősegítése, de a tényeket is meg kell ismerni a problémák megoldásához. 

„A legtöbb bevándorló számára a legnagyobb gondot a nyelvtanulás jelenti, mivel többségük olyan területen él, ahol nem laknak svéd anyanyelvű emberek, és ez nagyon megnehezíti a kapcsolatépítést” – mondta a vezérigazgató.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató