2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Két év után megnyitotta határait Ausztrália a külföldiek előtt

Két év szünet után a külföldiek előtt is megnyíltak Ausztrália határai, amelyeket a világjárvány kezdetén zártak le – írta a BBC. Sydney-be megérkeztek az első gépek, külföldiekkel a fedélzetükön, sokan rokonaikhoz jöttek, akikkel két éve nem találkozhattak.

Az új szabályok szerint a két vakcinával védettek korlátozás nélkül jöhetnek Ausztráliába, az oltatlanokra két hét karantén vár. (Az eddig érvényes szabályozás akadályozta meg, hogy Novak Djoković januárban részt vehessen az Australian Openen, a szerb teniszező hosszas huzavona után kénytelen volt visszafordulni.)

Egyedül Nyugat-Ausztrália szövetségi államba nem léphetnek a külföldiek, az csak március 3-án nyílik meg előttük, akkor is csak azoknak, akik három oltással rendelkeznek.

A korlátozás enyhítése nagy könnyebbséget jelenthet a 660 ezer embert foglalkoztató vendéglátóiparnak a 30 milliós országban, amely hosszú időn át a világ egyik legszigorúbb lezárási szabályozását alkalmazta.

Igaz, így mindössze 4900 halálos áldozattal járt a járvány az országban. Ez azt jelenti, hogy egymillió lakosra 190 haláleset jutott, míg Magyarországon – ahol összesen 43 ezren haltak meg – 4470.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató