2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Az adócsaló Iványi rátámadt csőcselékével a NAV-osokra

Élőben adjuk!

Sikítanak az adócsaló miatt.

 

Cikkünk folyamatosan frissül, és élőben közvetítjül az eseményeket. Alább az élő videó, és felvezetőnk után a percről-percre közvetítésünk olvasható.

 

Az előzményekről itt írtunk.

Szolidaritási demonstrációt hirdetett a Párbeszéd hétfő délután 3 órára az Oltalom Karitatív Egyesület VIII. kerületi, Dankó utcai központjához.



Az esemény apropója, hogy az Iványi Gábor vezette szervezetnél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nagyjából harminc munkatársa jelent meg hétfő reggel házkutatási paranccsal. Mint kiderült, költségvetési csalásra gyanakodnak.

Iványi Gábor, az Oltalom vezetője ismertette, hogy mi történt a nap folyamán, majd megpróbáltak bemenni az épületbe.

Az adóhatóság embereit inzultálták.

Betörtek az épületbe és az adóhatóság embereit videózzák, köztük van Gulyás Balázs is.

Azt kiabálják:

"Tisztában van vele, hogy én melyik újság újságírója vagyok?"

Donáth Anna, Szabó Tímea, Gurmai Zita és Szél Bernadett is ott erősködik...


Szöveges közvetítésünk

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)

Komoly brigád menetel Iványival

Szél Bernadett is megérkezett, nagyon szigorú a tekintete...

Patthelyzet

Délután 16 óra körül patthelyzet alakult ki az épület előterének lépcsőjében: míg az Oltalom szimpatizánsai a lépcsőn felfelé tolják Iványi Gábort, a NAV munkatársai a hátukkal tartják a frontot, hogy senki ne juthasson felfelé. Nagyon kis területre préselődött össze sok ember, a szimpatizánsok és a NAV-osok mellett a sajtó munkatársai és a politikusok is. Továbbra is azon megy a perlekedés, hogy megnézheti-e Iványi a határozatot, ezt viszont elvileg csak ügyvédi meghatalmazással tehetné meg a lelkész – így a helyszínre kiért egy ügyvéd is, aki Donáth Anna hátán írta meg a felhatalmazást.

A NAV-osok ezután arról beszéltek, csak az eljárási cselekmény vége után engedhetik be Iványit, ez még két-három óráig eltarthat, addig mindenkinek el kell hagynia az épületet is. Kiért két rendőr is a helyszínre, akik azt kérik, hagyják abba Iványi nyomasztását a NAV-osok felé, mert ebből sérülés lesz.

Dobrev a helyszínre rohant Gréczyvel

Érkezik a siserehad

 

Beengedték Iványi Gábort az Oltalom irodáiba, miután nekinyomták a NAV-osok sorfalának

Én egy nagyobb Úr előtt felelek, engem ezek a kis istenek nem érdekelnek. Én nem vagyok szolgája ennek a rendszernek, számomra az állam nem a kormányt jelenti, hanem a választópolgárokat”

– erről beszélt hétfőn délután Iványi Gábor adócsaló lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és Oltalom hajléktalanmentő egyesület vezetője. Délután 15 órára hirdetett szolidaritási akciót a Párbeszéd az Oltalom Egyesület mellett, miután hétfőn legalább egy tucatnyi sárga mellénybe öltözött NAV-os vonult ki a Dankó utca 11-13. alatti székházukhoz.

Betörték az irodáját, és lecserélték a zárat a fegyveres NAV-osok

Iványi a sajtótájékoztatón azt mondta, reggel 9-kor érkezett ki hozzájuk 30 NAV-os kolléga, többen oldalfegyverrel, azonban nem mutatták meg, hogy milyen felhatalmazás alapján végeznének náluk ellenőrzést. Iványi csak a sajtó jelenlétben nézte volna meg az erről szóló papírt, az adóhivatal munkatársai azonban ezt csak négyszemközt mutatták volna meg neki. A lelkész elmondta az ellenőröknek, hogy az épületben semmilyen dokumentumot nem őriznek, a pénzügyi papírokat és adatokat a főiskolán, az ottani számítógépeken őrzik.

Ez nem hatott semennyire a NAV-osokra, akik Iványi elmondása szerint „betörték az iroda ajtaját, lecserélték róla a zárat, és turkáltak az asztalán”.

Az adócsaló lelkésznek a NAV egy munkatársa egy adócsalási ügyet emlegetett — igaz, Iványi szerint az egész „cirkusz” a választási kampány része. Szerinte felháborító az ügy, hiszen ma is 800 embernek adtak melegételt, és működnek az egészségügyi intézményeik is, miközben nem is követtek el semmilyen adócsalást. Pontosabban, „nem mi követtünk el adócsalást”, mondta Iványi, és azt javasolta a NAV munkatársainak: „menjenek Orbánhoz, és derítsék ki, ő és a cimborái miből gazdagodtak meg”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató