2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

BL-döntő a Puskás Arénában? Válaszolt az MLSZ

A Bajnokok Ligája idei döntőjét május 28-án rendezik, elméletileg Szentpétervárott, gyakorlatilag viszont az orosz–ukrán konfliktussal kérdésessé vált, hogy a Gazprom Aréna adhat-e otthont a futballvilág egyik legrangosabb fináléjának. Az UEFA mérlegeli a lehetőségeket, a budapesti Puskás Aréna azonban tökéletes B opció lehet.

Az Európai Labdarúgó-szövetség hétfőn közleményt adott ki, amelyben azt írja, egyelőre nem vette el a rendezési jogot az orosz várostól, álláspontja azonban változhat. A kiélezett ukrán–orosz politikai helyzet miatt várhatóan több ország is szankciókat vezet majd be Oroszország ellen, az pedig nagyon nem jönne jól az UEFA-nak, ha a helyszín miatt bojkottálnák a csapatok a BL-döntőt.

A szövetséghez közeli források szerint már felmerültek lehetséges vészmegoldások, ezek egyike lehet a budapesti Puskás Aréna.

Sokak szerint a magyar főváros stadionja színvonalában, befogadóképességét tekintve és logisztikai szempontból is tökéletes B terv lehetne a Bajnokok Ligája-döntő megrendezéséhez.


Sajtóhírek szerint a Wembley Stadion is felvetődött, ám az angol labdarúgó-bajnokság harmad- és negyedosztályának rájátszásdöntőit éppen a BL-döntő hétvégéjén rendezik.

Felmerült a kérdés, hogy vajon a magyar szövetség megpályázná-e a finálé megrendezését, ha az UEFA új helyszínt keresne.

Érdemben egyelőre nem lehet ebben a témában nyilatkozni, mivel a mérkőzés rendezője az UEFA, az európai szövetség pedig egyelőre kitart Szentpétervár mellett. Jelen pillanatban nincs kandidálási lehetőség, ha a helyzet esetleg változik, akkor természetesen tudatjuk majd az MLSZ álláspontját a sajtóval és a nyilvánossággal

– mondta Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője. 

A Puskás Aréna korábban már többször sietett az UEFA segítségére – Európai Szuperkupa-döntőt, Bajnokok Ligája- és Európa-liga-mérkőzéseket is rendezett a magyar főváros. Ezen összecsapásokat követően mind a részt vevő csapatok, mind az európai szövetség vezetői kiválóra értékelték a rendezést, referenciával tehát már bőven rendelkezik Budapest.

Hogy május 28-án a legrangosabb nemzetközi kupasorozat fináléja is hazánkba látogat-e, az egyelőre kérdéses, mindenesetre a fentiek alapján ne nagyon lepődjünk majd meg, ha a futballvilág elitje ismét Magyarországra látogat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató