2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Újabb szállodát bérelt ki az ír kormány a migránsok elszállásolására

A dublini repülőtéren található Holiday Inn, amely jelenleg a negyedik legnagyobb szálloda Írország fővárosában, mindössze néhány hónapos működés után bezárt, hogy menedékkérőket fogadhasson - írja a 888.hu.

Kevesebb mint hét hónapos aktív működés után a Holiday Inn a Dublin Airport-nál bezárta kapuit a nagyközönség előtt.

A 421 szobás létesítmény – amely állítólag az ír főváros, Dublin negyedik legnagyobb szállodája – mostantól az ír kormány által befogadott menedékkérők elhelyezésére szolgál.

 
A The Irish Times cikke szerint a szálloda azt állítja, hogy „kizárólagos szerződést” kötött, és emiatt csakis az illegális migránsok befogadására szolgál. Ez annak ellenére történt, hogy a négycsillagos szálloda csak tavaly júliusban nyílt meg, a megnyitást eredetileg a kínai koronavírus-járvány kezdete miatt kellett késleltetni. A kiadvány úgy tudja, hogy Írország kormánya a létesítményt a menedékkérők elhelyezésére állította sorba az országnak az ilyen személyek elhelyezéséért felelős szervével, a Nemzetközi Védelmi Szállást Biztosító Szolgálattal. A kormányhivatal szerint tavaly október óta 3300-zal több menedékkérő érkezett az alig ötmilliós országba.

 
A szervnek már hat, az ír fővárosban található intézménnyel van megállapodása a menedékkérők elhelyezésére, és a közelmúltban az állam nemrégiben egy 50 millió euróra becsült értékű pályázatot írt ki további szálláshelyek után kutatva.
 
Írországban bevett gyakorlat, hogy a lakossági panaszok ellenére magánhoteleket alakítanak át menedékkérők elhelyezésére – írta meg a Breitbart.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató