2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Orbán Viktor: Elítéljük Oroszország katonai fellépését

Európai uniós és NATO-szövetségeseinkkkel együtt elítéljük Oroszország lépését – mondta Orbán Viktor a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülését követően az Instagram- és Facebook-oldalán közzétett videóban. A magyar kormányfő először szólalt meg, miután csütörtökre virradóra Oroszország megtámadta Ukrajnát.



A magyar kormányfő ugyanakkor arról beszélt videójában, hogy nem tudják elfogadni a közelebbről meg nem nevezett baloldali javaslatokat arra, hogy akár katonákat, akár katonai eszközöket adjon Magyarország Ukrajnának. Erről Orbán szerint „szó sem lehet”, de humanitárius segítségről „természetesen” lehet szó.

Orbán Viktor részt vesz az EU csütörtök esti vésztanácskozásán Brüsszelben, de szerinte minden egyéb „beavatkozás” a katonai konfliktusba, veszélyeztetné a magyarok rezszcsökkentését, de arra a magyar katonai erők felkészülnek, hogy a kárpátaljai magyarságot befogadja Magyarország menekültként.

Az ülésen Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Pintér Sándor és Varga Mihály miniszterelnök-helyettesek, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke, Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka, Kovács József nemzeti információs államtitkár valamint a nemzetbiztonsági szolgálatok vezetői vettek részt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató