2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kásler Miklós: a keresztény értékek követése átsegít Magyarországot a nehézségeken

A keresztény értékek követése, a hitből fakadó remény és szeretet Magyarországot történelme folyamán mindig átsegítette a nehézségeken – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pénteken Sárváron, ahol a Szent László Katolikus Általános Iskolában szoboravató ünnepségen vett részt.

Kásler Miklós a Boldogasszony-szobor megszentelését megelőző beszédében úgy fogalmazott: ha körbenézünk a bennünket körülvevő világban, rengeteg válsággal találkozunk, erkölcsi, ideológiai, demográfiai és gazdasági válság jeleit tapasztaljuk. A kérdés az, hogy ilyenkor Magyarország mit tehet. A helyes döntés, mint mindig az elmúlt 1100 év során, a magyar hagyományokhoz és a keresztény értékekhez való ragaszkodás – mondta.

 

A Boldogasszony tisztelete rendkívül ősi kultusz Magyarországon, tulajdonképp a kereszténység felvétele után lényegült át Szűz Mária tiszteletévé, miután Szent István király a mennyek királynőjének oltalmába ajánlotta az országot

– mondta Kásler Miklós. Hozzáfűzte: Sárvár olyan nyugat-dunántúli kisváros, ahol a tradícióknak, a magyar hagyományoknak, az európai értékeknek, a keresztény értékeknek jelentősége van az emberek életében.

Úgy gondolom, hogy ez a szobor a katolikus iskola udvarába való

– mondta a miniszter az avatóünnepség után az MTI-nek. A Sárváron felavatott Boldogasszony-szobrot a tavaly Budapesten megrendezett Eucharisztikus Kongresszusra Pikó Sándor készítette.

Forrás: MTI

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató