2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

„Ők 11-en Eger ellenségei” - feloszlatná az egri közgyűlést Mirkóczki

„Most mindenki ízelítőt kapott a politikai gátlástalanság magasiskolájáról, amelyről az egri közgyűlés szörnykoalíciója most iskolapéldát mutatott” – így kezdi az egri polgármester, Mirkóczki Ádám Facebook-bejegyzését melyben arról ír: kezdeményezi az egri közgyűlés feloszlatását.

A városvezető a következő 11 személy csoportosulását hívja „szörnykoalíciónak”: Oroján Sándor (Fidesz), Mirkóczki Zita (MSZP), Juhász Ádám (Fidesz), Berecz Mátyás (DK), Kovács Csatlós Tamás (Fidesz), Komlósi Csaba „(Lmp?)”, Orosz Lászlóné (Fidesz,) Keresztes Zoltán (Momentum), Lombeczki Gábor (Fidesz), Pápai Ákos (Mi Hazánk), Bódi Zsolt (Fidesz).

„Ők 11-en azok, akiket nem érdekelt a jegyző, aki a törvényesség őreként figyelmeztette a közgyűlést, hogy jogszabályokkal ellentétes előterjesztést nem lehet elfogadni, ők megszavazták!

Ők 11-en azok, akiket nem érdekelt a működőképesség, amikor a hivatalt a végletekig leterhelő és teljesen értelmetlen előterjesztést kellett megszavazni minden ész érvvel szemben, megtették.

Ők 11-en azok, akik a költségvetés tarthatatlansága ellenére is, minden jószándékú figyelmeztetés ellenére, semmibe véve a szakmai apparátus érveit megszavazták azokat az indítványokat, amelyek tarthatatlanná teszik az egri költségvetést, megtették.

Ők 11-en azok, akik indok nélkül, ész érvek ellenére megakadályoztak egy olyan több 10 millió forintos fejlesztést a felsővárosi sporttelepen, ami az egri sportoló gyerekek elleni lépés, de megtették. 

Végül ők azok, akik előre, sötét szobákban (vagy nem tudom hol megegyezve) egy zárt ülést elrendelve emberek tucatjait rúgták ma ki! Lefejezték az EVAT Zrt igazgató tanácsát, kirúgták szinte az összes cégünk felügyelőbizottságának tagjait, kirúgták az Eger Termál Kft. és az Egri Hulladék Nonprofit Kft. vezetését!” – nehezményezi Mirkóczki, és hozzáteszi: „szégyen, hogy az »ellenzéki« jelöltek most azokat váltották le a Fidesszel közösen, akiket 2019-ben saját maguk jelöltek és szavaztak meg, szégyen hogy a transzparenciát követelő álszent képviselők, most zárt ülésen, pályáztatás nélkül neveztek ki cégvezetőket egy Fidesz-MSZP-DK-Momentum paktum részeként a pártsemleges városvezetés ellen. Mindezt bármiféle előzetes egyeztetés, jelzés vagy előzmény nélkül”.

A polgármester szerint a fentebb említett 11 ember „Eger ellenségei”, és ezt bizonyítja a közgyűlés minden szavazási eredménye –, a helyzetre való tekintettel pedig kezdeményezi a közgyűlés feloszlatását.

„Az én lelkiismeretem tiszta és örömmel számolok be az eddigi munkámról, eredményeimről, sőt kudarcaimról is és vállalom az újabb megmérettetést! Ők viszont sunyi, destruktív módon a gyávaságuk mögé bújva már most jelezték, nem merik feloszlatni a közgyűlést” – nehezményezi Mirkóczki, mindenkit arra kéve: „álljon ki egy új választás mellett, mert minden elvesztegetett nap Eger fejlődését hátráltatja”.- írta Mirkóczki a Facebookon.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató