2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Orbán Viktort próbálta provokálni az RTL Klub Beregsuránynál

Beregsuránynál adott interjút a rá váró újságíróknak a miniszterelnök.

Újságírói kérdésére elmondta, úgy látja, hogy a határon a segítőkészség és a szervezettség az átlendíti az ideérkezőket a nehezén. Beszélt a határőrökkel és a rendőrökkel is, azt mondta, ahhoz képest, hogy mennyire komoly, háborús, nehéz a helyzet, minden szervezetten, rendezetten, nyugodt tempóban zajlik. Hozzátette, hogy beengednek mindenkit, olyanokat is látott, akinek nincsen úti okmánya.

Azonban nem szabad, hogy ez túlzottan optimistává tegyen bennünket – folytatta a miniszterelnök, mert szerinte a neheze még hátra van. „A határ másik oldalán egy háború zajlik, aminek a frontvonala még odébb van, nem érkezett be még Kárpátaljára. Itt még komoly katonai cselekmények nem voltak, de ha elhúzódik a háború, lesznek itt is komoly katonai cselekmények, és fel kell készülni, hogy kezelni tudjuk ezeknek a következményeit” – fogalmazott. Mint mondta, számunkra a legfontosabb, hogy segítsük, azokat, akik idejönnek, másrészről viszont nem szabad belevonódnunk a harcba. Szerinte inkább a jövő héten lesz szükség erősebb lélekjelenlétre.

Az RTL arról kérdezte, hogyan értékeli a Putyinnal való találkozóját, amit békemissziónak nevezett korábban. A miniszterelnök azt mondta: elmúlt 10 napban több európai vezető is tett erőfeszítéseket, a német kancellár és a francia elnök is ott járt. Mindent megtettek, ami emberileg lehetséges volt annak érdekében, hogy elkerüljék azt, ami bekövetkezett - mondta. Kijelentette, hogy sikertelennek bizonyult a békemisszió, az unió minden erőfeszítése sikertelennek bizonyult. Most arra kell törekedni, hogy vissza tudjanak térni a békéhez - mondta.Dezinformációnak nevezte, hogy Magyarország lenne az egyetlen, aki ellenzi az orosz bankok SWIFT-rendszerből való kizárását. Azt kérte az újságíróktól, hogy arra készüljenek fel, hogy a háborúban a dezinformáció általános. „Magyarország a csütörtöki csúcson világossá tette, hogy minden szankciót, amiben egyetértés van az unión belül, támogatunk. Mi nem blokkolunk semmit” – mondta a miniszterelnök.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató