2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az MSZP-s Molnár Zsolt saját maga mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte

Kenőpénz átvételével gyanúsították meg, felfüggesztteti a mentelmi jogát.

Miután tanú állította, hogy Molnár Zsolt 40 millió forint vesztegetési pénzt vett át az Olimpia Parkban, s a politikus az ATV-ben ártatlannak vallotta magát, most saját maga kezdeményezte a mentelmi jogának a felfüggesztését. 

Most azt írja nyílt levelében: „Biztos vagyok az igazamban,

ezért magánvádas büntetőeljárást kezdeményezek nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért Fuzik Zsolt és az ő nyilvánvalóan hazug vallomását elsőként leközlő sajtóorgánum ellen.

Egyúttal a keddi napon levélben fordulok Magyarország Legfőbb Ügyészéhez, amelyben kezdeményezem, hogy indítványozza az Országgyűlés Elnökénél az adott ügyben a mentelmi jogom felfüggesztését.”

Molnár a levelét Hadházy Ákosnak címezte, mivel az ellenzéki képviselő szerint Molnár Zsoltnak és Horváth Csabának le kell mondania listás helyéről: „beszélnünk kell ugyanakkor egyes ellenzéki politikusok szerepéről – hiszen mi pont ebben vagyunk mások, mint a Fidesz, hogy őszintén tudunk beszélni ilyen kényes témákról is. Például arról, Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke miért találkozott egy padon üldögélve Fuzikkal, akiről tudnia kellett, hogy benne volt annak idején a BKV-ügyben? Sokat segítene, ha erre megfelelő magyarázatot tudna adni. Mind Molnár képviselő úrra, mind Horváth polgármester úrra igaz, hogy azzal tennék a legjobbat az összefogásnak és a kormányváltás ügyének, ha lemondanának a listás helyükről, nem terhelve ezzel az üggyel az egész politikai közösséget”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató