2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Maffiatempó: Molnár Zsolt 40 millió forint kenőpénzt vett át

Horváth Csaba és Tóth Csaba után újabb szocialista politikus keveredett korrupció gyanújába. Molnár Zsoltról, az MSZP pártigazgatójáról vallotta azt Fuzik Zsolt, a zuglói parkolási botrány gyanúsítottja, hogy 40 millió forint kenőpénzt vett át tőle. A megvádolt politikus a befutónak számító 11. helyen van az ellenzéki közös listán.

Negyvenmillió forint kenőpénzt vett át Molnár Zsolt, a Magyar Szocialista Párt pártigazgatója – derül ki annak a Fuzik Zsoltnak a poligráfos vizsgálat által is megerősített vallomásából, aki korábban már Horváth Csaba és Tóth Csaba szocialista politikusokra nézve is terhelő információkat hozott az ügyészség tudomására.

Hétfőn írta meg a Magyar Nemzet, hogy a zuglói parkolási botrányban gyanúsított Fuzik Zsolt a SYS IT Services fővárosi pályázatában is érintett volt. A cég 2019 nyarán nyert el egy jelentős közbeszerzést, amely alapján két éven át milliárdokért működtethették a BKV informatikai rendszereit.

Molnár Zsolt és társa ennek a pályázatnak a beadása előtt keresték fel a vállalatot azzal, hogy nem támadják meg a szerződést, ha fizetnek nekik. Molnár Zsolt 40 milliót kért, míg társa 30 milliót.

2019 második felében 40 millió forint vesztegetési pénzt adtam át Molnár Zsolt országgyűlési képviselőnek

– fogalmazott a hazugságvizsgálat által is megerősített vallomásában Fuzik Zsolt, és elmondta, 2019. augusztus 6-án délelőtt 10 órakor találkoztak a szocialista pártigazgatóval a Casa Bianca étterem előtt, az V. kerületben, ahonnan – a Parlament és a Képviselői Irodaház között fekvő – Olimpia parkba sétáltak.

Fuzik Zsolt vallomása szerint a vesztegetési pénzt egy fekete bőr Hugo Boss táskában vitte magával. A parkban Molnár Zsolttal leültek egy padra, átadta a táskát a szocialista politikusnak, aki megköszönte, és azt mondta: „Rendben vagyunk.” Fuzik Zsolt vallomásában az is szerepel, hogy a táskát nem kapta vissza a pártigazgatótól.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató