2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kárpátaljai magyarok: A baloldal ismét belénk rúgott

A KMKSZ Ifjúsági Szervezete szerint Márki-Zay Péter „a kampányhajrá miatt ismét ellenünk hergelte magyarországi honfitársainkat”.

„Nem kértünk mi semmit az anyaországi baloldaltól, mégis kaptunk. Ismét akkorát rúgtak belénk, amekkorát csak tudtak! Történt mindez vasárnap este, amikor a baloldali miniszterelnöki főjelölt a szokásos videóinterjúját adta. Ahelyett, hogy legalább most békén hagynának minket, a kampányhajrá miatt ismét ellenünk hergelte magyarországi honfitársainkat” – írta Facebook-bejegyzésében a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete. Emlékeztettek: vasárnap este élő adásban megtudhatták a baloldal miniszterelnök-jelöltjéről, hogy a „kárpátaljaiak fideszesek”, és ha már egy részük átmenekült Magyarországra, akkor könnyebben tudnak majd a kormánypártokra szavazni. 

Márki-Zay többek között azt is kimondta, hogy az orosz tankok elől menekülő kárpátaljai magyarok közül sokan inkább oroszpártiak lehettek.

Baloldal vs. külhoni magyarok

Arra kérjük az anyaországiakat, ne üljenek fel az ellenzék propagandájának.

Emlékezzünk vissza, hogy a magyarországi baloldal hányszor uszított a határon túli magyarok ellen. Különösen fáj nekünk 2004. december 5., amikor Gyurcsány Ferenc és a baloldal szembefordított magyart a magyarral” – áll közleményükben.

Azt írták, ilyen időkben „megfontoltságra és nemzeti egységre van szükségünk, éljünk akár Budapesten vagy Beregszászon”. A bejegyzésben kitérnek arra egy korábbi nyilatkozatukra is, amelyben megírták: a baloldal világszemlélete nagyon messze áll az egy nemzetben való gondolkodástól.

„Ezért ajánljuk figyelmükbe, járjanak utána, hány honosított állampolgár végez munkát Magyarországon, hány érettségizett diák kezdi meg tanulmányait ott, vagy hány tehetséges diplomás fiatal áll munkába úgy, hogy az ő képzésük Gyurcsány úr és a hozzá hasonlók egy fillérjébe sem kerültek. Gyűlöletkeltés helyett most kell igazán hangsúlyozni, hogy minden magyar felelős minden magyarért, és most másokért is, hiszen sokan kényszerültek menekülésre” – olvasható a közleményben.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató