2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Lavrov: Oroszország a végsőkig folytatja a katonai műveletet

Az orosz külügyér elmondta, nem fogják hagyni, hogy Ukrajna megtartson olyan infrastruktúrát, ami fenyegetést jelent Oroszország számára. Ugyanígy az Ukrajna felől érkező katonai fenyegetést sem tolerálják.

Sajtótájékoztatóján azt mondta, a végsőkig folytatják a katonai műveletet -, de nem gondolnak nukleáris háborúra. Szerinte ilyesmi csak a nyugati politikusok fejében szokott megfoganni.

Lavrov szerint kétségtelen, hogy megoldást lehet találni az ukrajnai krízisre, de Oroszország és a Nyugat párbeszédének kölcsönös tiszteleten kell alapulnia. Ismét azzal vádolta a NATO-t, hogy meg akarja őrizni a felsőbbrendűségét, és bár Oroszország csupa jó szándékkal van tele, mégsem hagyhatja, hogy aláássák az érdekeiket.

Kérdezték az oroszok által megölt ukrán civilekről is, de csak annyit mondott, hogy szigorú parancsot adtak a katonai létesítmények elleni precíziós támadásra. Azt mondta, az amerikaiak aggódnak, hogy elveszítik az ukrajnai „kémiai és biológiai laboratóriumok” feletti ellenőrzésüket, a briteket pedig azzal vádolta, hogy katonai támaszpontokat építenek Ukrajnában.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató