2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Putyin ismét figyelmeztette a Nyugatot

Abban a pillanatban, hogy bármelyik ország megpróbál repüléstilalmi zónát létrehozni Ukrajna felett, még ha a saját területéről is - Oroszország felé -, már a konfliktus részévé vált, veszélyeztetve az orosz csapatokat. És minket nem érdekel, hogy melyik szövetségnek (NATO) vagy tagja ekkor - mondta az orosz elnök.

A következmények nemcsak Európa, hanem az egész világ számára katasztrofálisak lesznek

- hívta fel a figyelmet a veszélyekre.

Az orosz védelmi minisztérium az ukrán katonai infrastruktúra lerombolásának útjára lépett, a hadműveletnek ez a része tulajdonképpen már majdnem befejeződött - mondta Putyin, arról is beszélt, hogy 

ha Oroszország a katonai műveletet csak a Donbaszra korlátozná, akkor az ukrán erők folyamatosan kapnának forrásokat

Vlagyimir Putyin: "Azok a srácok, akik harcolnak és életüket adják, a jövőnkért harcolnak"

 

Hozzátette: Ukrajna demilitarizálására sokféle lehetőség van, Kijevvel tárgyalóasztalnál vagyunk, reméljük, hogy pozitív reakciót kapunk!

Putyin azt is közölte, hogy

az Oroszország elleni szankciók felérnek egy hadüzenettel. de hála Istennek, még nem jutottunk idáig. Úgy gondolom, hogy az úgynevezett "partnereink" tisztában vannak azzal, hogy ez mivel fenyeget, a vakmerő nyilatkozataik ellenére, mint például a brit külügyminisztérium vezetője.

Szóba került az ukrán kormány is: A jelenlegi kijevi vezetésnek meg kell értenie, hogy ha ugyanebben a szellemben folytatja, akkor az ukrán államiság jövőjét kérdőjelezi meg - és ha ez megtörténik, az teljes mértékben az ő lelkiismeretükön fog száradni.

Oroszországban vannak radikálisok, de nem a kormányban, mint Ukrajnában.

- mondta. Putyin beszélt az előzményekről:

Az ellenségeskedések kezdete óta 13-14 ezer ember halt meg Donbaszban, köztük több mint 500 gyermek.

Az orosz elnök szerint: "a hadiállapotot külső agresszió esetén a törvény vezeti be, beleértve az ellenségeskedés meghatározott területeit is, de nálunk nincs ilyen helyzet, és remélem, nem is lesz."

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató