2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Az oroszok katonai válasszal fenyegették meg Romániát és több, meg nem nevezett “határmenti országot”

Tájékoztatót tartott vasárnap délután az orosz védelmi minisztérium, a következők voltak a legfontosabb állításaik:

- Igor Konasenkov szóvivő azt mondta, hogy tudomásuk szerint az ukrán légierő több szomszédos ország reptereit is használhatja, biztos információjuk van például arról, hogy ukrán harci gépeket engedtek be a román légtérbe és “más határmenti országokéba.” Konasenkov szerint ez úgy is felfogható, hogy az érintett országok beszálltak a katonai konfliktusba.

- Konasenkov azt állítja, hogy az orosz hadsereg ma elpusztította az ukrán légierő vinnicai légi bázisát és lelőtt 3 ukrán Su-27-es vadászgépet. “Gyakorlatilag a kijevi rezsim teljes harckész légi flottáját megsemmisítettük” - közölte a szóvivő. 

- A szóvivő szerint az orosz csapatok bizonyítékot találtak arra, hogy az ukránok az amerikai védelmi minisztérium támogatásával biológiai fegyvereket fejlesztettek lépfene, kolera és más kórokozók felhasználásával. Putyinék szerint az ukrán egészségügyi minisztérium körlevélben adott utasítást a terhelő bizonyítékok, vagyis a vírusok és baktériumot elpusztítására.

- Konasenkov elmondta, hogy az orosz hadsereg a közeljövőben precíziós csapásokat fog mérni az ukrán "katonai-ipari" komplexum egyes üzemeire, ezért előre figyelmezteti ezen gyárak munkásait.

Oroszország: Belép a konfliktusba az, aki átengedi az ukránoknak a reptereit
 
Oroszország figyelmeztetett, hogy amennyiben valamelyik ország felajánlja Ukrajnának valamelyik repülőterét, akkor azt úgy fogják értékelni, hogy az adott ország belépett a konfliktusba. „Ha valamelyik ország úgy dönt, hogy arra használja a reptereit, hogy ott ukrán katonai repülőgépek állomásozzanak, amik orosz erők elleni bevetésére indulnak, akkor azt úgy értékelhetjük, hogy ezek az országok beléptek egy fegyveres konfliktusba” – idézte az ukrán Interfax hírügynökség az orosz vezérkari főnököt, a honvédelmi miniszter Igor Konasenkovot.

A hír előzménye, hogy szombat éjjel felmerült, hogy Lengyelország átadna néhány használt MiG-29-es repülőgépet Ukrajnának, az átadott gépekért cserébe pedig kapna néhány F-16-ost az USA-tól.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató