2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Makizaj a köztévénél: Propaganda nélkül 80 százalékkal váltanánk le a Fideszt

Háromszázan vettek részt az ellenzéki demonstráción vasárnap koraeste az MTVA Kunigunda utcai székházánál. Az ellenzéki pártok azért hívták tüntetni szimpatizánsaikat, mert a közmédia szerintük az orosz-ukrán háború kapcsán orosz propagandát közvetít sok esetben.

Márki-Zay Péter, az ellenzék kormányfő-jelöltje azzal kezdte beszédét, hogy 2002-ben Orbán Viktor azt a következtetést vonta le a választási vereségből, hogy nem kell sajtószabadság. „Látjuk ennek a nyomát.” Szerinte ennek a bizonyítéka, hogy mára “beszántották” a Népszabadságot, az Indexet, és elvették a Klubrádió frekvenciáját. A független médiát ma olyanok jelentik, mint „Gulyás Márton és a Partizán.”

„Az ismertségre nem lehet panaszom”- folytatta Márki-Zay, aki felidézte, hogy Kisvárdán, amikor egy kisfiú meglátta őt nemrég, azt mondta apukájának: „itt a mini-Feri”. Ezután hosszan beszélt Márki-Zay arról, hogy milyen lejárató kampányt kapott Hódmezővásárhelyen.

Az ukrán háború kapcsán minket vádol a kormány, hogy katonákat küldenénk Ukrajnába. Ehhez képest Orbán Viktor szállít fegyvereket Ukrajnába, mert megszavazta. Magyar gépek vesznek részt a szállításba

-folytatta Márki-Zay.

A közmédiában eközben szerinte nem beszélnek Szájerről, Kaletáról, Simonkáról, Völnerről és Boldogról. De nem beszélnek a rekordinflációról, a Covid-halálozásról, és hogy Magyarország lett Európa második legszegényebb országa.  Ugyanakkor Márki-Zay szerint nem beszél a közmédia arról, hogy szabadság és fejlődés van Hódmezővásárhelyen.

A programunkról nem mondanak semmit az agymosott tömegeknek.

Ezután az ellenzéki jóléti és szociális terveiről beszélt Márki-Zay. „Mi programunk négy év alatt megduplázza a családi pótlékot, GYES-t, a minimál nyugdíjat.”

Ne becsüljük alá a propagandát,  mert az egy csoda, hogy esély van arra, hogy leváltsuk ezer év legkorruptabb kormányát.

Hangsúlyozta: nincs demokratikus választás ott, ahol agymosás van 12 éve. “Ahol nem engedik be az ellenzék a közmédiába.” Márki-Zay szerint propaganda nélkül 80 százalékkal váltanák le a Fideszt a választáson.

Követeljük, hogy az ellenzék programját bemutassák a közmédiába, és követeljük, hogy Orbán Viktor álljon ki egy élő vitára!

A közönségnek azt mondta Márki-Zay: következő 28 napban Önök a mi médiánk. Arról is beszélt az ellenzék kormányfő-jelöltje, hogy április 3-án az a tét, hogy „Kelet, vagy nyugat, háború vagy béke, tolvajok vagy tisztességes emberek?”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató