2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Hivatalosan is barátságtalan állam lett Oroszország szemében Magyarország

Az EU egészével és például Mikronéziával együtt.

Az orosz kormány hétfőn elfogadta az Oroszországgal barátságtalan országok frissített listáját, jelentette az orosz állami hírügynökség.

A TASzSz szerint a listán ott van a teljes Európai Unió - a hírügynökség erre külön nem tér ki, de ennek értelmében az oroszok szemében mostantól Magyarország is barátságtalan állam.

A lista további, új szereplői: Nagy-Britannia (köztük az összes brit koronától függő terület), Kanada, Montenegró, Svájc, Albánia, Andorra, Izland, Lichtenstein, Monaco, Norvégia, San Marino, Észak-Macedónia, Japán, Dél-Korea, Ausztrália, Mikronézia, Új-Zéland, Szingapúr, Tajvan, és persze Ukrajna.

A barátságtalan országok listáját Oroszország tavaly nyáron állította össze, de kezdetben még csak az USA és Csehország szerepelt rajta - természetesen ők is megmaradtak az eredeti listáról.

Azok az országok kerültek fel a listára, akik támogatták az Oroszország ellen Ukrajna lerohanása miatt meghozott szankciókat. Hogy minden ilyen államot felvesznek a listára, azt Dmitrij Peszkov orosz kormányszóvivő jelentette be múlt szerdán.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató