2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Mai program: az oroszok az ukrán internet, tévé és rádió kilövésére mehetnek rá

A brit külügyminisztérium mai titkosszolgálati összefoglalója szerint az ukrán internet fizikai hálózatának a lerombolása lehet az orosz inváziós erők fő csapásiránya.

(A brit külügyminisztérium az angolszász országok újkeletű taktikájának megfelelően naponta közli, hogy a legfrissebb kémjelentéseik szerint mire készülnek az oroszok, illetve értékeli az előző nap eseményeit. Az eddig jóslataik meglehetősen pontosnak bizonyultak.)

A mai, március 7-i előrejelzésük szerint az orosz fél valószínűleg az ukrán kommunikációs infrastruktúra lerombolására tör, hogy csökkentse az ukrán polgárok hozzáférését a megbízható hírekhez és információkhoz(portálunk több cikkben mutatta be az ukrán hazugságokat és propagandát, a szerk.). Az összefoglaló megjegyzi, hogy Harkivban tegnap a március 1-i kijevi esethez hasonlóan kilőttek egy tévétornyot. A külügyminisztériumi anyag szerint az ukrajnai internetelérést az infrastruktúra bombázása járulékos kárként eleve rontja. A múlt héten kiesések voltak a netelérésben Mariupolban, Szumiban, Kijevben és Harkivban.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató