2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

A magyarok kilencven százaléka nem akar háborúzni Ukrajnáért

Márki-Zay Péter szerint Magyarországnak katonákat és fegyvereket kellene küldenie Ukrajnába, ám a Mediaworks által megrendelt telefonos kutatása azt tükrözi, hogy a magyar választók ezt másként gondolják. Optimusz Direkt Marketing Kft. felméréséből kiderül, hogy a 97 262 válaszadóból az elsöprő többség (90,58 százalék) nem osztotta a baloldali miniszterelnök-jelölt álláspontját, és csupán 9,42 százaléka értett egyet Márki-Zay Péterrel.

A Mediaworks által megrendelt telefonos kutatás szerint tíz emberből kilenc elutasítja Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt elképzelését arról, hogy Magyarország fegyvert és katonákat küldjön Ukrajnába. A baloldali kormányfőjelölt a kampány utóbbi heteiben többször is támogatta az Ukrajnába történő fegyverszállítást. Márki-Zay előbb Gulyás Márton baloldali aktivista YouTube-csatornáján, a Partizánon ismerte el a háború kirobbanásakor, hogy kérésre fegyvert és katonákat küldene észak-keleti szomszédunkba.

Később megváltoztatta álláspontját, és a rá jellemző módon vehemensen tagadta, hogy korábban fegyvert és katonákat is küldött volna a háborús övezetbe. Márki-Zay Péter legutóbbi, nyíregyházi fórumán azonban ismét a fegyverszállítások fontosságát hangsúlyozta és a közönség előtt Orbán Viktor politikáját bírálta, aki nem engedte át a fegyverszállítmányokat hazánkon. A baloldal jelöltje mindezt egyenesen árulásnak nevezte, és vitatta a magyar kormány álláspontját, hogy a fegyverszállítások célponttá tennék Magyarországot. Mint ismert néhány napja Putyin, orosz elnök arra szólította fel az Ukrajnával szomszédos országokat, hogy „ne fokozzák a feszültséget”.

 

(Magyar Nemzet)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató