2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Zelenszkij új videója: addig maradok Kijevben még meg nem nyerjük a háborút

Addig Kijevben marad, amíg meg nem nyerik a háborút – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Telegramon videóüzenetében.

Zelenszkij kissé kihívóan még azt is hozzátette, hogy a Bankova utcában marad, ami az elnöki rezidencia címe, és hogy nem fél semmitől. Egyébként a videóban valóban az elnöki irodában ül, ami azért is érdekes, mert a háború kezdete óta egy kültéri videót leszámítva eddig csak a bunkeréből jelentkezett be – írja a CNN.

Zelenszkij üzenetében azt is megígérte, hogy „mindent újjáépít”, és hogy bármelyik oroszországi városnál különbbé teszi majd a megszállók által lerombolt ukrán településeket.

„Ma már a harmadik tárgyalási fordulót tartottuk Belaruszban. Szeretnénk azt mondani, hogy »harmadik és utolsó«, de realisták vagyunk” – mondta, hozzátéve, hogy addig folytatják a tárgyalásokat, amíg azt nem tudják mondani az ukránoknak, hogy béke van.

Ugyanakkor leszögezte, hogy nem terveznek visszavonulást. Szerinte az támadóikat meglepte a most tapasztalt, soha nem látott ukrán hazafiasság, miközben az oroszok azt hangoztatták, hogy az ukránok nem külön nép.

„... ez számukra olyan, mint egy rémálom. Elfelejtették, hogy nem félünk a rendőrségi furgonoktól, a tankoktól, a gépfegyverektől, amikor a legfontosabb – az igazság – a mi oldalunkon van” – tette hozzá Zelenszkij.

Azt is felhozta, hogy az oroszok nemrég légicsapást mértek egy Kijev melletti kenyérgyárra, ami miatt 13-an meghaltak. Emellett állítása szerint az oroszok leromboltak egy 1862-ben épült Nagyboldogasszony-templomot is Zsitomir megyében.

„Ezek nem emberek” – mondta a támadókról.

(Sky News)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató