2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Makizaj szerint valamelyik ellenzéki párt állhat a Závecz-felmérés mögött, amiben lenullázták

„Nem közvélemény-kutatást kell nyerni, hanem választásokat” – idézte indoklásként a baloldali jelölt Kovács László szavait.

Mint arról korábban portálunk is beszámolt, „A vidéki szavazók Karácsonyt és Fekete-Győrt is jobban kedvelik Márki-Zay Péternél” címmel közölte a Telex kedden a Závecz Research legfrissebb felmérését, amely szerint a baloldali összefogás közös miniszterelnök-jelöltje nemcsak Orbán Viktor miniszterelnökkel szemben van jelentős hátrányban alig négy héttel az országgyűlési választások előtt, hanem még az ellenzéki oldalon sem tudta magát elfogadtatni.

Emlékezetes, Márki-Zay Péter korábban azt nyilatkozta, hogy mintegy 40 százalék körüli esélye van a győzelemre, pedig a Medián kutatása szerint is jelenleg nagyjából 12 százalékpont a Fidesz előnye, és az olló nem záródik, hanem nyílik.

Márki-Zay egy ellenzéki pártot sejt a háttérben

A baloldal miniszterelnök-jelöltje az InfoRádió vendége volt. A felvetésre, hogy a Závecz Research jelentésével megkezdődött-e a bűnbakkeresés egy esetleges választási vereség utáni időszakra, Márki-Zay az InfoRádió Aréna című műsorában azt felelte: „lehet így értelmezni, sőt,

én feltételezem, hogy valamely ellenzéki párt állhat a Závecz-kutatás mögött, és valószínűleg a Telex is, amely tényleg ezzel a címmel hozta le.”

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint annyi hihető ebből a felmérésből, hogy holtversenyben az ellenzéki szavazók körében ő a legnépszerűbb politikus, a fideszesek körében pedig a legnépszerűtlenebb. A kérdésre, hogy vajon melyik ellenzéki párt állhat a kutatás mögött, azt felelte, ezzel nem akar foglalkozni, ahogy a kutatás többi eredményével sem.

Kovács László szavai és a baloldal miniszterelnök-jelöltje

„Nem közvélemény-kutatást kell nyerni, hanem választásokat” – idézte indoklásként a baloldali jelölt Kovács László, korábbi szocialista miniszter szavait. Márki-Zay hozzátette: „abban a szegény, szerencsétlen helyzetben” van, hogy közvélemény-kutatást még sosem nyert, „a másik oldalon viszont választást meg még sosem veszítettem el, mind a hármat, ahol én elindultam, megnyertem, úgyhogy én nem abból indulok ki, hogy nem tudom kinek a megrendeléséből Závecz Tibor milyen kutatást hozott ki és, hogy ezt a Telex hogyan minősíti” – jelentette ki Márki-Zay Péter.

A politikus hozzátette: „hadd ne abból induljak ki, hogy ki kit fizet milyen kutatásokért, hanem az egyszerű tényből: nem látom azt, hogy 2018 óta a magyar társadalomban a Fidesz népszerűsége előretört volna” – mondta Márki-Zay Péter.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató