2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Putyin nyersanyag és termék exporttilalommal válaszol a szankciókra

Vlagyimir Putyin rendeletben utasította a miniszteri kabinetet, hogy két héten belül határozzák meg azon országok listáját, akik a tilalom alá fognak tartozni – írja az Interfax.

Az orosz elnök elrendelte, hogy 2022-ben korlátozzák, illetve betiltják bizonyos termékek és nyersanyagok oroszországi importját és exportját a kormány által meghatározandó terméklistákról

– derül ki az Oroszország biztonságának szavatolását célzó különleges külgazdasági intézkedésekről szóló rendeletből.

“Biztosítani kell a következő különleges gazdasági intézkedések végrehajtását 2022. december 31-ig: az Oroszországi Föderáció kormánya által meghatározott listák szerinti termékek és/vagy nyersanyagok export- és importtilalma” – áll a dokumentumban, hozzátéve, hogy külön listán határozzák meg azokat az árukat, amelyek exportját és importját korlátozzák.

A kormánynak két héten belül meg kell határoznia az ezen határozatok hatálya alá tartozó államok listáját.

Ezek a korlátozások nem vonatkoznak majd azokra a termékekre vagy nyersanyagokra, amelyeket az állampolgárok személyes szükségleteiket érintik.

Továbbá a kabinetnek lehetősége lesz arra, hogy bizonyos termékekre, illetve bizonyos személyekre vagy vállalatokra vonatkozóan meghatározza ezen intézkedések végrehajtásának kivételeit.

Az új intézkedések a korábbi elnöki rendeletekben felvázolt intézkedések mellett kerülnek bevezetésre. Korábban Oroszország különleges gazdasági intézkedéseket vezetett be az USA és más államok, valamint nemzetközi szervezetek barátságtalan intézkedéseire válaszul, valamint az Oroszország pénzügyi stabilitásának biztosítását célzó ideiglenes gazdasági intézkedéseket.

Az új rendeletet Oroszország biztonságának és az ipar zavartalan működésének biztosítása érdekében írták alá. A rendelet a hivatalos kihirdetés pillanatától lép hatályba.

(Oroszhirek.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató