2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Jakab tombol a parlamentben: Április 3-án véget ér 12 évnyi lopás és árulás

A Jobbik elnöke felrótta Orbán Viktornak, hogy Ákos-koncerten bulizott a háború kitörésének előestéjén. De küldött neki egy dalt, amelyet majd április 4-én lejátszhat: „Valami véget ér, valami fáj” – idézte, hozzátéve, hogy de ez csak Orbán Viktornak fog fájni.

Jakab Péter szerint felsorolni is nehéz azt a sok bűnt, amit a fideszesek elkövettek Magyarországgal, a magyar emberekkel szemben. Jakab ennek ellenére hosszan sorolta, hogy miként választotta a Keletet a Nyugat helyett, hogyan építették le a „rubelből” a jogállamot, és miként szolgálták az orosz agressziót a magyar érdekekkel szemben, fordultak orosz és kínai hitelért, miután az Európai Unió bizalmát megrengették.

Jakab Péter szerint a magyarok mérhetetlen adóztatása és a fideszesek végtelen mohósága az árak, az infláció elszabadulásához, a megélhetési válság elburjánzásához vezetett, és konkrétumokat is mondott: egészségügyi hozzájárulásként 18 százalékot vonnak le a magyar munkavállalóktól, ehhez képest a dolgozók kénytelenek fizetni a magánellátásáért,

„mert még az egészségügyet is ellopták, tisztelt képviselőtársaim”

– mondta, és további példákat sorolt arra, amit szerinte a kormány, illetve a Fidesz ellopott. Jakab felrótta azt is, hogy 12 év alatt a kormányfő családja megtizenkétszerezte a vagyonát, a miniszterelnök gázszerelő barátja pedig az ország leggazdagabb embere lett a semmiből. Jakab szerint véget kell vetni, április 3-a tétje az, hogy a magyarok visszaszerezzék az önrendelkezésüket, és véget vessenek a fideszes mohóságnak.

„Köszönjük szépen az elmúlt 12 évet, nem kérünk többet belőle. (…) Fizessenek meg a tolvajok, jólétet és békét minden magyarnak!”

– zárta felszólalását.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató