2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Makizaj "konzervatív-szabadelvű pártot" alapítana, a magyargyűlölő Tuskot is meghívta Magyarországra

Az ellenzék messiása közölte, hogy március 15-én Budapestre jön az Európai Néppárt vezetője, Donald Tusk.

Márki-Zay Péter az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, két pártra, Gémesi György Új Kezdetére, és Pálinkás József Új Világ Néppártjára építhetnek, mert a Mindenki Magyarországa elnöksége a mozgalom sokszínűsége miatt nem akart párttá alakulni. Márki-Zay Péter egy "becsületes jobboldali" pártot szeretne, úgy véli, a volt MDF-es, volt fideszes szavazók hiányolják azt.

Egy olyan, nem tolvaj konzervatív pártot szeretnénk, amelyre tisztességes emberek is, valódi keresztény emberek is nyugodtan szavazhatnak. Most ilyen nincs, ez egy óriási hiba.


Egy "konzervatív, gazdasági kérdésekben szabadelvű, európai néppárti hagyományokat követő pártot" szeretne Makizaj. Közölte, március 15-én Budapestre jön az Európai Néppárt vezetője, a hungarofób Donald Tusk, korábbi tárgyalásai Mikulas Dzurindával és Manfred Weberrel is azt szolgálták, hogy legyen majd egy magyar szervezete az Európai Néppártnak.

Még nem dőlt el, ki lenne a pártelnök, erről Gémesi Györggyel és Pálinkás Józseffel egyeztet.

Mivel a hat ellenzéki párt elutasította az általa javasolt hetedik frakciót, most szerinte lesznek olyan európai néppárti típusú konzervatívok, akiket senki nem képvisel majd. Azt gondolja, ha most nem is, a következő parlamentben lesz már saját frakciójuk.  Márki-Zay Péter azt mondta, egyelőre munkanevek vannak, csak a bejegyzéskor lesz végleges az új párt neve.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató