2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Putyin: Oroszország átveheti a külföldi cégek vagyonát

Az orosz elnök arról is beszélt, hogy Oroszország átveheti külföldi cégek vagyonát.


 
Vlagyimir Putyin beszédet mondott az orosz állami tévében. Arról beszélt, hogy országok „barátságtalan lépéseket” tesznek Oroszországgal és gazdaságával szemben – utalva a Nyugat által ellene hozott szankciókra.

Azt mondta, bizonyos dolgok iránt növekszik a kereslet, de nem kétséges, hogy ezek a problémák megoldódnak –

az emberek meg fogják érteni, hogy egyszerűen nincs olyan, amit ne tudnánk megoldani”.

Ezután a Nyugatra mutatott, mondván, hogy „felszólítják állampolgáraikat, hogy húzzák meg a nadrágszíjat és vegyenek fel meleg ruhát”, és a szankciókat hibáztatják a helyzet romlásáért. „Ez az egész nagyon furcsa” – mondta.

Kitartott amellett, hogy Oroszország teljesíti energiaellátási kötelezettségeit, és nem okolható az áremelkedésekért. „Ez a saját téves számításaik eredménye – ne minket hibáztassanak.”

„A barátságtalan országok felszólítják a lakosságot, hogy húzzák meg a nadrágszíjat és öltözködjenek melegebben, és ezért minket hibáztatnak, de mi minden energetikai kötelezettségünket teljesítjük."

Putyin: Oroszország átveheti a külföldi cégek vagyonát

Szerinte az orosz kormány átveheti az Oroszországból kivonuló külföldi cégek vagyonát. Azt mondja, Oroszország „külső irányítást vezethet be” azoknak a vállalkozásoknak, amelyek bezárják termelési létesítményeiket,

majd „átadhatja ezeket a vállalkozásokat azoknak, akik hajlandóak dolgozni”.

„Meg fogjuk találni a legális módját ennek” – mondta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató