2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Vácon bevadult a jobboldal: egyetlen éjszaka alatt megsemmisítették az ellenzék plakátjait

Gratulálunk! Hajrá Vác!

Nagymaroson, Szobon, Őrbottyánban, Váchartyánban, Vácdukán, Vácrátóton egyetlen éjszaka alatt szaggatták le, fújták össze festékkel, rongálták meg vagy lopták el az ellenzéki összefogás összes kihelyezett plakátját – sírdogál közleményében az egységes ellenzék helyi szervezete. Pest 4-es számú választókerületében az Egységben Magyarországért jelöltje Inotay Gergely, a plakátjainak megrongálása szerinte egyértelműen szervezett akcióra utal, emiatt a rendőrségen ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

Február végén kerültek ki a Vác központú Pest 4-es választókerület Egységben Magyarországért plakátjai. A körzetben az egyesült ellenzék Inotay Gergelyt, Vác jelenlegi alpolgármesterét támogatja, aki 2019-ben az Összefogás Vácért jelöltjeként bekerült a váci önkormányzati testületbe, és most a 2021-es előválasztás helyi győzteseként indul a 2022-es országgyűlési választáson.

„A körzet számos elemzés szerint rendkívül kiélezett lehet, így mind a Fidesz-KDNP, mind az ellenzék élénk kampányt folytat a területen” – írják a közleményben, és hozzáteszik, az időközben felrakott ellenzéki plakátokat kihelyezésük után szinte azonnal megrongálták.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató