2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Volner: Nemet kell mondanunk Joe Biden liberális baloldali Amerikájának nyomásgyakorlására!

Volner János is megszólalt az amerikai manipulációval kapcsolatban.

Nemet kell mondanunk Joe Biden liberális baloldali Amerikájának nyomásgyakorlására! Nem engedhetjük, hogy Európa gazdasága a földbe álljon! Nem engedhetjük, hogy Európa polgárai megfagyjanak! Mindezt az amerikai hatalomgyakorlás és érdekérvényesítés miatt!

Már most óriási a probléma. Az ukrán-orosz háború miatti gazdasági szankciók bevezetése azonnal éreztették hatásaikat, megdöbbentő módon világszerte. Egy dologban viszont egyet kell, hogy értsünk pártállástól függetlenül. Az energiaellátás biztonsága, illetve annak megfizethető szinten tartása nem lehet a szankciók között. Európa gázellátásának több, mint 45%-a Oroszországból érkezik. Magyarországon még nagyobb a kitettség. Az elérhető adatok szerint a magyar gázfelhasználás 85%, míg a kőolajimport 64% Oroszországból származik. De a közlések szerint a magyar háztartások legalább 85%-a gázt használ a fűtéshez. Ennek teljes beszüntetését követeli a liberális baloldali Joe Biden amerikai elnök. Megdöbbentő. Európában szó szerint milliók fagynának meg, ha nem érkezne Oroszországból gáz.

Milliók veszítenék el az állásaikat a termelés leállása miatt.

De úgy tűnik, hogy az amerikaiakat semmi sem érdekli. Hiszen nekik ez üzlet. Üzlet a fegyverek, üzlet az energiaszektor tekintetében. Emlékeznek még mennyi civil áldozatot követelt az afganisztáni háború? Milyen új fegyvereket próbáltak ki az amerikaiak? Mi is azt mondjuk, hogy a békére kell törekedni, a konfliktust a tárgyalóasztalnál kellene lezárni, de az a kettős mérce, azaz álszent viselkedés amit Amerika művel, azt csak nyomdafestéket nem tűrő minősítéssel tudnánk jellemezni. Joe Biden sorra veszi rá az amerikai cégeket, hogy függesszék fel, vagy teljesen zárják be az oroszországi gyáraikat és érdekeltségeiket. A mindenkit körberöhögő, álszent szimpátiát felmutató amerikai elnök itt nem áll meg. Az európai cégeket is erre kéri. Nem számítanak az európai munkahelyek, európai egzisztenciák, európai családok. Egy dolog számít, az amerikai érdekérvényesítés, az amerikai hatalmi pozíció megerősítése. Amerika felismerte, itt az idő, hogy Oroszországot kiírja a nagyhatalmak sorában, és úgy tűnik, hogy ennek elérése érdekében mindenre képes. Ébresztő Európa! Békét akarunk!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató