2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Jakab: Gyurcsány meg Márki-Zay meg én, ez a tökéletes termék

Gyurcsány Ferenc a hat pártvezetőből csak egy, a 279 névből álló országos listán egy, és a parlamentben neki is csak egy szavazata lesz – fogalmazott Jakab Péter a Magyar (Gyűlölő) Hangnak adott interjúban, amit alig olvasnak, és pénzt kunyerálnak az interjúért, amit most mi ingyen közlünk.

A választókban a Jobbik elnöke szerint sokkal hamarabb megfogalmazódott az összefogás igénye, mint az ellenzéki pártok politikusaiban. Életében először a rabszolgatörvény elleni tüntetés után hívta fel az MSZP egyik képviselőjét, hogy üljenek le beszélgetni.

„Nekem nem kell szeretnem Gyurcsány Ferencet, a melóstól sem kérik, hogy szeresse a kollégáját, annyit kérnek tőle csupán, hogy állítsa elő a tökéletes terméket”

- mondja Jakab. „Az én főnököm a választó, aki azzal bízott meg, hogy váltsuk le ezt a kormányt. Aki ezt nem képes elfogadni, megvalósítani, keressen magának másik szakmát.”

Állítja, az országos lista nem sokakat érdekel, ennek ellenére nem volt egyszerű szülés a pártoknak. Jakab szerint az egyes nevekről nem volt vita a pártok között, mert azt szuverenitási kérdésnek tekintették. „Nem venném magamnak a jogot, hogy megítéljem a többi párt döntését” – fogalmazott, és arról is beszélt, hogy a Jobbikban a szakmaiság volt a legfontosabb szempont, illetve pártelnökként szakítani akart azzal a hagyománnyal, hogy az elnökségi tagok automatikusan bekerülnek a parlamentbe.

„A választók azt várják tőlünk, amit elég egyértelműen kinyilvánítottak, hogy egységet mutassunk, és ne nevekről vitázgassunk. Akkor is, ha netalán vannak a listán gyengébb jellemek”

– fogalmazott Jakab, de konkrét nevet nem akart megemlíteni. Azt mondta, ezek maximum kérdőjelek, miközben a másik oldalon hatalmas felkiáltójelek sorakoznak.

Arról is beszél az interjúban, hogy a plaktátokról és reklámfilmekről Márki-Zay Péter dönthet. A miniszterelnök-jelölt szabadságot kért ezekben a kérdésekben, és bár „mi úgy gondoltuk, hogy a hat párt tapasztalata, logisztikai lehetőségei előnyt jelenthetnének, az előválasztás eredményét szem előtt tartva megadtuk Péter csapatának a teljes szabadságot” – mondta Jakab.

A világ legtermészetesebb dolgának tartja, hogy vannak vitái Márki-Zay Péterrel. „Ha azt mondanám, hogy mindig mindenben egyetértünk, hazudnék a választóknak. A vita jó dolog, ütköztetjük az álláspontokat, és ebből a végén valami jobb kerekedik ki. Csak elszoktunk tőle” – mondja. Az ellenzék szerinte sokszínű, mint ahogy Magyarország is. „A Fidesz meg egyhangú. Van Orbán Viktor, akinek senki nem mer ellentmondani.”

„Hogy Péterrel voltak határvillongásaink, az, mint az előbb is mondtam, természetes, de három hónap alatt rendeztük a sorokat. Nyilván nem a legjobb csillagállás, ha a kampány közepén kell megtanulnunk egymást, de megtanultuk”

- mondta Jakab.

 

És aki volt olyan hülye, hogy ezért az interjúért fizetett, hogy elolvashassa, az annyit is ér. A magyargyűlölő lapnál, minket pont 8-szor annyian olvasnak, de érzik a vesztüket, és zsivány tarhálásba kezdtek. Hiszen ameddig van lószar, addig légy is lesz.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató