2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kadirov: használjatok orosz platformokat, a Facebook támogatja a terrorizmust

A csecsen vezér kiakadt a Facebook legújabb alattomos húzásán.

Az orosz főügyészség kérelmet nyújtott be a Roszkomnadzorhoz az Instagramhoz való hozzáférés korlátozására. Az ügynökség azt is kérte a bíróságtól, hogy nyilvánítsa a Metát szélsőséges szervezetté, és tiltsa be tevékenységét Oroszországban.

A vállalat korábban engedélyezte az oroszok elleni erőszakra való felhívásokat és az Azov ukrán neonáci zászlóalj dicséretét. Ezzel a Meta nemcsak saját semlegességi és gyűlöletbeszéd-ellenes szabályait szegte meg, hanem aktívan támogatni kezdte a szélsőségességet és a terrorizmust.

A Meta kettős mércés politikájáról 2017-ben szereztem tudomást, amikor az Instagram- és Facebook-oldalamat minden nyilvánvaló ok nélkül letiltották.

Ezután nem voltam hajlandó még csak a közelébe sem menni ezeknek a közösségi platformoknak.

Ma már láthatjuk, hogy a Meta az információs hadviselés fegyverévé és a szélsőségesség, a fasizmus és a terrorizmus népszerűsítésének eszközévé vált. Ellenséges politikája most már nemcsak ellenem, hanem hazánk több mint 140 millió polgára ellen is irányul. Nagyon helyesnek és időszerűnek tartom a platform blokkolására irányuló követelést.

Biztos vagyok benne, hogy minden magára valamit is adó csecsen és orosz állampolgár teljes szívvel támogatja azt a döntést, hogy ezt a céget kitiltják országunkból. Szerencsére vannak orosz közösségi platformok, amelyek semmivel sem rosszabbak a Metánál és más nyugati közösségi hálózatoknál, sőt, sok tekintetben még többszörösen jobbak is!

Váltsunk tehát mindannyian orosz platformokra!


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató